Huligani PAOK-a testirali novi zakon – klub odmah kažnjen

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 18:09

Huligani PAOK-a "testirali" novi zakon – klub odmah kažnjen

Fudbalski klub PAOK igraće naredni meč u grčkom prvenstvu pred praznim tribinama zbog ispada nejgovih navijača na meču sa Olimpiajkosem (1:4).

Navijači solunskog kluba su tokom meča na teren ubacivali pirotehnička sredstva i flaše.

Ranije, taj ispad ne bi bio ovako strogo sankcionisan, ali je novi zakon, koji je nedavno donesen, neumoljiv prema ovakvim incidentima.

Podsetimo, stadioni u Grčkoj otvoreni su proteklog vikenda ponovo za navijače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što su zatvoreni sredinom decembra prošle godine zbog ubistva policajca u neredima pred odbojkaški meč Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Zbog te tragedije uveden je i čitav niz bezbednosnih mera na stadionima, ali i prilikom kupovina ulaznica.

Takođe, pooštren je i zakon o sprečavanju nasilja na stadionima, po kojem je, sada, i izrečena kazna za PAOK.

Zanimljvo je da PAOK naredna tri meča igra u gostima (Panaitoikos, Panseraikos, Lamia), tako da će kaznu odraditi nakon toga, u proj utakmici plej-ofa koji bude igrao kao domaćin.

Solunjanima "ne cvetaju ruže" u poslednje vreme pošto su, pre izricanja kazne, nesrećno ispali iz Kupa od Panatinaikosa, a bolno su poraženi od velikog rivala Olimpijakosa i izgubili korak u borbi za titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.