Huande Ramos preuzeo Dnjepar

Izvor: B92, 03.Okt.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huande Ramos preuzeo Dnjepar

Španski fudbalski stručnjak Huande Ramos imenovan je za novog trenera ukrajinskog Dnjepra iz Dnjepropetrovska.

Bivši trener Real Madrida i Totenhema sa Ukrajincima je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Ramos je na mestu trenera zamenio bivšeg sovjetskog reprezentativca Vladimira Besonova, koji je otpušten zbog niza loših rezultata. Besonov je predvodio Dnjepar u mečevima sa subotičkim Spartakom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

56-godišnji Ramos izjavio je da sa nestrpljenjem čeka novi izazov.

Ovo će biti novo iskustvo. Uvek sam mislio da je jezik fudbala univerzalan. Izneli su pred mene ozbiljan projekat i lično uvek želim da pronalazim nove mogućnosti u ovoj profesiji", rekao je Ramos.

Dnjepar, koji je ambiciozno ušao u novu sezonu, trenutno se nalazi na trećem mestu sa pet poena zaostatka za vodećim Šahtjorom i tri za Dinamom iz Kijeva i utakmicom više.

Ramos je uspešno predvodio Sevilju sa kojom je osvojio dva Kupa UEFA, kao i Kup Kralja. Sa Totenhemom je osvojio Liga Kup, a u Real Madrid je doveden kao privremeno rešenje. Ramos je sa ’kraljevskim’ klubom 2009. došao do druge pozicije.

Krajem prošle godine proveo je samo šest nedelja u moskovskom CSKA.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.