Hrvatska i Holandija na finalnom turniru Lige nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 23:28

Hrvatska i Holandija na finalnom turniru Lige nacija

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Holandije plasirale su se večeras na finalni turnir Lige nacija, koji će se igrati u junu naredne godine.

Hrvatska je u Beču savladala Austriju 3:1, a golove su postigli Luka Modrić u šestom, Marko Livaja u 69. i Dejan Lovren u 72. minutu, dok je strelac za Austriju bio Kristof Baumgartner u devetom minutu.

Kod Austrijanaca meč će će se pamtiti po tome što je Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Arnautović sa 104 utakmice postao rekorder po broju utakmica za državni tim.

Hrvatska je završila kao prva u grupi 1 sa 13 bodova, jednim više od Danske, koja je uzalud savladala Francusku 2:0.

Skandinavska selekcija je dva gola postigla u razmaku od pet minuta.

Najpre je Dolberg u 34. minutu odlično reagovao posle centaršuta Damsgarda i samo skrenuo loptu u mrežu Areole.

Prednost Danske duplirao je Skov Olsen u 39. minutu, posle odbitka i kornera, lepo je zahvatio loptu levom nogom i pogodi gol svetskog šampiona.

Francuzi su pokušavali makar da smanje rezultat, ali je Šmajhel u dva navrata dobro reagovao.

Jednom je odbranio udarac Grizmana, a drugi put Mbapea, te je rezultat ostao nepromenjen.

Istovremeno, Holandija je golom Virdžila Van Dajka u 73. minutu savladala Belgiju 1:0 i prošla na završni turnir kao pobednik grupe 4.

Pobedonosni gol postigao je Virdžil van Dajk u 73. minutu, glavom posle kornera.

"Lale" su ovu grupu 4 elitne divizije završile sa 16 bodova, šest više upravo od "crvenih đavola".

Holandija je i pre ovog susreta praktično imala obezbeđen završni turnir pošto su Belgiju na gostujućem terenu pre tri meseca deklasirali rezultatom 4:1.

U okviru iste grupe, Poljska je kao gost bila bolja od Velsa rezultatom 1:0.

Gol za Poljake postigao je Sviderski u 58. minutu, posle sjajne asistencije Levandovskog.

Poljaci su takmičenje završili na trećem mestu sa sedam bodova, dok je Vels ostao poslednji sa jednim, te će u narednom izdanju igrati B Ligu nacija.

Preostala dva učesnika biće Portugal ili Španija, odnosno Mađarska ili Italija, koji će u međusobnim duelima u poslednjem kolu odlučiti ko će se boriti za trofej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.