Izvor: Piplmetar.rs, 26.Sep.2022, 05:33

Hrvatska ide na finalni turnir Lige nacija, Francuska ostala u eliti

Ekipa Zlatka Dalića „tukla“ Austriju u sred Beča (1:3) i ostala u trci za trofej.
Aktuelni svetski vicešampioni zadržali su prvo mesto u grupi 1 elitne (A) divizije, što im je donelo prolazak u High 4 ekipe ovog takmičamnja nacionalnih timova.
Golovima Luke Modrća (6. minut), Marka Livaje (69) i Dejana Lovrena (72), „kockasti“ su upisali četvrtu pobedu u šest mečeva, i sa jednim bodom više od Danske (13: 12) prvi keep došli u priliku da se sledećeg juna nadmeću za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prestižan pehar.
Ujedno, ovaj uspeh im je doneo siguran baraž kvalifikacija za Evropski šampionat 2024. u Nemačkoj, u slučaju da redovnim putem ne stignu attain EURO.
Slavili su i Danci večeras, ali su pogoci Dolberga (34) i Olsena (39) doneli Pirovu pobedu Francuskom, dok su Trikolori uprkos porazu blistali od sreće.
Kako su Austrajanci završili kao zadnji na tabeli, osvajač poslednjeg Mundijala je u minut attain 12, za nijansu boljim bodovnim skorom (5:4) sačuvao mesto u najjačem rangu LN.

Opširnije
Izvor: Vesti.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.