Hrvati hendikepirani protiv Španaca - Modrić van stroja! Furija opušteno u kombinovanom sastavu

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati hendikepirani protiv Španaca - Modrić van stroja! Furija opušteno u kombinovanom sastavu

Ne igraju Huanfran, Ramos, Fabregas, Morata...

Neutralni ljubitelji fudbali očekivali su spektakl. Sudar dve ekipe koje su prikazale sigurno najdopadljiviji fudbal u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva. Međutim, pitanje je da li će okršaj Španije i Hrvatske moći da nam ponudi ono čemu smo se nadali, pošto je već sada jasno da će suprotstavljeni timovi biti hendikepirani odsustvom ponajboljih igrača.

Kod Hrvata nema dileme - najbolji je Luka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Modrić, a on sigurno neće igrati. Doktor Boris Nemec pojasnio je da as madridskog Reala ima otok na primicaču, da je za takve povrede potrebno sedam do osam dana radi oporavka, te da bi Modrićev nastup mogao da izazove rupturu mišića i označi kraj Evropskog prvenstva.

Stoga Modrić na klupi. Vedran Ćorluka u timu, uprkos tome što smo ga u prve dve utakmice gledali uglavnom sa zavojima ili zaštitnom vaterpolo kapicom na glavi. To što rana na glavu često prokrvari prema Nemecovim rečima nije opasno. Lopta jednostavno pomera kožu i šavove.

Treći znak pitanja je kod Marija Mandžukića. I on ima manji otok, ali će biti na raspolaganju selektoru Antu Čačiću, koji će proceniti da li će vredi rizikovati sa Juventusovim asom ili će pružiti šansu Andreju Kramariću ili Nikoli Kaliniću. Dilema je i ko će zameniti Modrića. Deo javnosti smatra da bi Čačić trebalo da Rakitića vrati na Modrićevu poziciju, a na polušpica gurne Matea Kovačića, iako on nije oduševio protiv Češke. Tako se smatra da će priliku pre dobiti supertalentovani vezista Dinama Marko Pjaca, dok  bi Marcelo Brozovića trebalo da zauzme Modrićevo mesto.

Španci nemaju zdravstvene probleme, ali će Visente Del Boske verovatno na teren poslati kombinovani sastav s obzirom na to da je plasman u osminu finala već osiguran. Na poštedi bi trebalo da budu Huanfran, Serhio Ramos, Sesk Fabregas, Alvaro Morata, pa i David De Hea. Umesto njih na terenu Ektor Beljerin, Mark Bartra, Koke, Aric Aduriz i Iker Kasiljas.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.