Holandija ima šansu da se vrati u velikom stilu

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija ima šansu da se vrati u velikom stilu

Pre samo godinu dana holandski reprezentativni fudbal je izgledao beznadežno, nakon propuštanja drugog velikog takmičenja u nizu.

Međutim, dolazak Ronalda Kumana potpuno je preokrenuo situaciju i sada je Holandija opet selekcija koja pobeđuje najbolje timove sveta.

"Oranje" je preporod potvrdilo pre nekoliko dana velikom pobedom nad šampionom sveta Francuskom.

Ipak, jedan od bitnijih mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove generacije je na programu u ponedeljak u Gelzenkirhenu.

Holandija gostuje Nemačkoj u poslednjem kolu grupne faze Lige nacija. Dovoljan joj je remi da osvoji Grupu 1 i neočekivano se nađe na finalnom turniru novog takmičenja.

Nemci su već ispali iz elitnog ranga Lige nacija, a u poslednjem meču Holanđani imaju prilike da preteknu Francuze na prvom mestu, za šta im je dovoljan i bod. Kvota na Nemačku je 1,90, a duplu šansu X2 odličnih 1,89. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Nemačka - Holandija.

Holanđanima neće biti lako na Veltins areni, iako je Nemačka ostala bez šansi. "Panceri" će sigurno biti motivisani da se koliko-toliko iskupe navijačima za loš nastup u LN.

Pre svega, tim Joakima Leva će pokušati da se direktno revanšira Holanđanima što su ih pobedom nad Francuskom izbacili u Ligu B.

Ukoliko Nemačka pobedi, Holandija će ostati bez prvog mesta i finalnog turnira koji će se u junu igrati u Portugalu.

Osim ovog meča, u ponedeljak se igraju još pet utakmica koje odlučuju o plasmanu u viši rang, odnosno eliminaciji u niži.

U centru pažnje će svakako biti komšijski duel Češke i Slovačke koje se bore za opstanak u Ligi B. Oba tima imaju po tri boda u Grupi 1, a u prvom međusobnom susretu Češka je slavila u Slovačkoj 2:1.

To znači da Slovaci moraju da pobede u Pragu ako žele da ostanu u drugoj diviziji.

U Ligi C Norveška i Bugarska vode borbu za prvo mesto u Grupi 3 i viši rang. Imaju po deset bodova i igraju protiv Kipra, odnosno Slovenije.

Ako oba tima pobede ili izgube, prva će biti Norveška zbog bolje gol razlike. Bugarska može dalje samo ako osvoji više bodova od Skandinavaca.

Dva bitna meča na programu su i u Ligi D. Makedoniji je dovoljan bod protiv Gibraltara za "skok" u Ligu C, ili poraz Jermenije u Lihtenštajnu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoće li Nemci uprskati planove Holanđanima ili Francuzima? (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2018

Poslednji meč grupe 1, Lige A, u okviru noformiranog takmičenja na programu je večeras, a sastaju se stari rivali...Nemačka je ispala u Ligu B i "Pancerima" susret sa "Oranjem" ne predstavlja maltene ništa...Ipak, kako su u prvom meču izgubili od čete Ronalda Kumana, jasno je da će želeti da...

Nastavak na Sportske.net...

Liga nacija: Holandija preko Nemaca do fajnal-fora

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 00:46

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se na finalni turnir Lige nacija, pošto je nakon velikog povratka odigrala nerešeno sa Nemačkom u Gelzenkirhenu - 2:2, u meču grupe 1 lige A. . Već prežaljeni Nemci (ispali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.