Liga nacija: Holanđani ispred prvaka sveta i Nemačke! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2018, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga nacija: Holanđani ispred prvaka sveta i Nemačke! (video)

Verovatno i najprijatenije izenađenje prvog ciklusa novoformiranog takmičenja.

Bajka u režiji Ronalda Kumana se nastavlja, Holandija je uspela da uzme bod u Gelsenkirhenu, te će igrati na završnom turniru lige A novoformiranog takmičenja, koji se održava u Portugaliji narednog leta.

Vodili su Nemci sa dva gola viška sve do poslednjih 10ak minuta, bili su bolji rival, ali su Holanđani sa dva gola u finišu došli do zlatnog boda, na kraju 2:2 (2:0) na "Veltins >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << areni".

Samo što je počeo susret, "Panceri" su poveli, Timo Verner je odlično šutirao sa oko 20 metara udaljenosti, poslao je loptu veoma snažno u bliži ugao protivničkog gola, Silesen nije uspeo da interveniše, 1:0.

Nisu se pošteno ni opasuljili Holanđani, a primili su još jedan gol. Igrao se 20. minut kada je Liroj Sane pogodio dalji ugao protivničkog gola iz dobre pozicije, nakon lepog poteza, Silesen je možda mogao bolje da interveniše, ali nije, pa su puleni Jogija Leva poveli duplirali prednost. Oba gola pogledajte OVDE.

Usledio je nešto mirniji period igre, da bi u 40. minutu susreta Nemci imali novu šansu, pretio je Gnabri glavom, ali je šutirao pored gola.

U finišu prvog dela je Babel zbog povrede morao napolje, zamenio ga je Dilrosun i to je bilo sve u prvih 45 minuta.

Na samom startu nastavka, nova šansa za Vernera, tukao je sa ivice kaznenog prostora jako dobro, ali je Silesen ovoga puta uspeo da interveniše.

U 62. minutu ponovo Verner, napadač Lajpciga beži odbrani Holandije, ali jako traljavo šutira, lopta je otišla pored gola Holandije.

U nastavku se i rezervista Dilrosun povredio, pa je na teren umesto njega ušao Luk de Jong.

Zaigrali su nešto bolje Holanđani u finišu, Depaj je sjajno prošao u 78. minutu, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi Manuel Nojer.

A onda, 85. minut, Kvinsi Promes sjajno šutira sa ivice kaznenog prostora i smanjuje na 2:1.

Samo dva minuta kasnije velika šansa za Nemce da vrate dva gola prednosti, ali je mladi Kerer jako loše šutirao iz izgledne pozicije, promašio je čitav gol.

Usledio je potpuni šok za domaćina, nakon centaršuta Vilene sa desne strane, lopta nekako dolazi do Van Dajka na drugoj stativi, a štoper Liverpula vara Nojera za 2:2 i veliko slavlje gostiju.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Holandija zbog boljeg međusobnog skora ispred Francuske, idu na završni turnir, Nemačka se seli u ligu B sa samo dva boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Liga nacija: Ko će biti najbolji od najboljih? (foto)

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2018, 00:37

Holandija je bodom overila poslednju kartu za završni turnir...Magično su Holanđani stigli do remija na "Veltins areni", gubili su od 20. minuta sa 2:0, da bi u poslednjih desetak minuta postigli dva gola i došli do zlatnog boda, koji ih je stavio na prvo mesto grupe ispred Francuske...Tako su overili...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.