Grof: Predaleko od Zvezde…

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Feb.2011, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grof: Predaleko od Zvezde…

Kakav paradoks u fudbalskom putešestviju najveće zemlje sveta. „Maleni“ Amkar i bivšu Moskvu provisao je u vrh ruskog fudbala, a Dinamo od Miodgraga Božovića traži samo da ponovi taj rezultat. Vest o Grofovoj selidbi u klub iz glavnog grada Moskve odjeknula je kao bomba. I kod mnogih izazvala nevericu, jer je obećao ukrajinskom Dnjepru da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << će doći.
Navodno čekao ga je posao na Marakani, na klupi reprezentacije Rusije. Noć uoči imenovanja Zlatka Kranjčara za selektora Crne Gore, iz Podgorice je stigla vest – Grof se vraća kući. Naslediće Zorana Filipovića na klupi selekcije. Međutim, od svega toga nije bilo ništa.

Pričalo se o Božovićevom povratku u Crvenu zvezda. I kad klupa na Marakani ostane upražnjena, uskočiće u igru za trenera kluba u kojem je ostavio igrački pečat.
Sve to je delovalo kao obična fantazija. Imenovali su me za trenera Crvene zvezde, a imao sam ugovor sa Dinamom, s jasnim klauzulama oko obeštećenja. Za sada je povratak u Crvenu zvezdu nerealan. Daleko sam bio bliži Marakani dok sam radio u Borcu. Udaljio sam se od crveno–belih, ne srcem, već spletom okolnosti.
Beogradom je kružila informacija da povratak Božovića nije moguć, zbog jednog čoveka bliskog upravi Zvezde.
Nije tačno. Ne postoji takva osoba – otklonio je Božović dilemu.
Da je Zvezda klub koji zauzima posebno mesto u srcu Miodraga Božovića svedoči odgovor na pitanje – najlepši trenutak u  karijeri?
Definitivno, osvajanje Kupa Jugoslavije sa Crvenom zvezdom – odgovorio je bez dvoumljenja.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.