Izvor: TvojPortal.com, 01.Jul.2012, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Furija" želi večnu slavu

Izvor:pressonline.rs Fudbaleri Španije večeras protiv Italije u velikom finalu Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj pokušaće zauvek da promene točak fudbalske istorije i postanu prva reprezentacija koja dva puta zaredom odnosi pehar namenjen najboljoj selekciji na Starom kontinentu.„Crvena furija" se dogegala do finala, to priznaju čak i sami >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Španci. Prvak Evrope i sveta je tokom čitavog prvenstva igrao daleko ispod svih očekivanja. Međutim, i sa takvim nastupom, u kome se jednim okom vide neumoljiv umor i zasićenje, pre svega jednog od najuticajnijih tandema svih vremena Ćavi - Inijesta, Španija je uspela da prođe grupu a zatim eliminiše dva jaka protivnika, Francusku u četvrtfinalu, i nakon penala Portugal u polufinalu.


Kontrola lopte
Pulene selektora Del Boskea od istorijskog trijumfa i fudbalske besmrtnosti deli još 90 minuta, a planove će pokušati da im pokvari Italija. Del Boske kaže da njegovi igrači jedva čekaju da utakmica počne.
- Želimo da pokažemo da je strast koju osećamo jača od svega ostalog. Deli nas samo korak od ulaska u istoriju i spremni smo za veliko delo. Pred nama je veoma nezgodan protivnik, Italija je u nekoliko navrata na ovom prvenstvu pokazala koliko je kvalitetna i njihova pobeda nad Nemačkom jasna je poruka da i oni žele trofej. Moramo preuzeti kontrolu nad loptom i onemogućiti Italijane da se razmahnu po terenu - poručio je Del Boske, koji će na raspolaganju imati sve fudbalere, ali će i večeras, po najavama koje stižu iz španskog tabora, igrati bez klasičnog napadača.

Prandeli: Rastemo
Italijani su pravi hit ovog prvenstva. S obzirom na velike skandale oko nameštanja koji su snažno tresli Apeninsko poluostrvo i samu reprezentaciji neposredno pred EURO, njihov ulazak u finale je pravo remek-delo. Do ostvarenja sna i osvajanja trofeja kada se tome niko nije nadao ostao im je još samo jedan protivnik. Ali onaj najjači.
Selektor „azura" Ćezare Prandeli kaže da nakon svega urađenog na prvenstvu nema strah od „crvene furije".
- Pokušaćemo da pronađemo njihovu najslabiju tačku i radimo na tome da je iskoristimo. Neće biti lako, ovo im je treće uzastopno veliko finale, što je apsolutan dokaz njihovog kvaliteta. No, i mi smo rasli na turniru i sada smo prava ekipa. 
Prandeli će takođe igrati u najjačem sastavu, Kasano se žalio na bolove u kolenu, ali će ipak biti spreman za večerašnji okršaj.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.