Fudbalsko samoubistvo Orlića u Italiji, šanse za odlazak na EP su sada minimalne…

Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalsko samoubistvo Orlića u Italiji, šanse za odlazak na EP su sada minimalne…

Fudbalsko samoubistvo mlade reprezentacije Srbije u Peskari! Imali su ogromnu šansu da se dokopaju plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj, ali su sve urpskali i sada imaju minmalne šanse da kvalifikacije završe na nekoj od prve dve pozicije u grupi koje vode u baraž. Italija se digla iz pepela, stigla i prestigla dva gola prednosti Srbije, slavila 3:2 i sada sama odlučuje o svojoj sudbini. Srbija se mnogo ne pita…

Do kraja kvalifikacija je ostalo još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jedno kolo. Belgija je prva na tabeli sa 16 bodova, sada Italija ima 15, a Srbija 13 bodova. U poslednjem kolu, Italija dočekuje Kipar, Srbija gostuje u Severnoj Irskoj, dok su Belgijanci jedini odigrali sve mečeve. Šansu imamo ako pobedimo Severne Irce i ako Italija ne trijumfuje protiv Kipra jer i mi i Belgijanci imamo bolji međusobni skor od Italijana u slučaju istog broja bodova. Ali, teško je za očekivati da Azurini neće na svom terenu savladati Kipar…

Sve te kalkulacije smo mogli da izbegnemo večeras jer smo u jednom trenutku praktično zakoračili u baraž. Sa dva gola u prvih 13 minuta igre Tuluzov napadač Aleksandar Pešić je bacio Italiju na kolena i doveo Srbiju na prag plej-ofa. Potom je usledila povreda Brašanca, ali to nikako ne može da bude izgovor za ono što je kasnije usledilo. Palermov snažni golgeter Matija Beloti je sa dva gola “poništio” Pešića i vođstvo Orlića. Drugi gol je postigao iz penala u nadoknadi vremena prvog dela igre, pošto je prethodno kapiten Ćosić izuzetno loše ušao u duel, a potom je i sudija prestrogo pokazao na belu tačku.

Italijani su dobili krila u drugom poluvremenu i kidisali ka golu neisgurnog Dmitrovića. Odustsvo hrabrosti kod selektora Ćurčića je uslovilo i totalno povlačenje naše reprezentacije. Branili smo bod, a puleni Điđija Di Bjađa su “namirisali krv” i jurnuli ka pobedi koja im je servirana sa naše strane. Gol je visio u vazduhu, pošto je Beloti propustio zicer za het-trik. Sasuolova mlada zvezda Domeniko Berardi je imao dve fantastične šanse, ali je sreća pogledala Srbiju. Međutim, kapitulacija sa tako kukavičkom igrom je bila neminovnost. Berardi iz trećeg puta ne greši. Snažno je šutirao, lopta je nekoga zakačila, malo promenila smer i Dmitroviću prošla kroz ruke.

Italijani su zasluženo preokrenuli i došli na korak od plasmana u plej-of za odlazak na EP u Češkoj, a Srbiji ostaje da žali zbog ogromne prilike koju je propustila jer ova generacija je defintivno među najboljima u Evropi, ali je slabo bila vođena tokom ovih kvalifikacija.

ITALIJA - SRBIJA 3:2

/Beloti 24, 45+3 penal, Berardi 75 - Pešić 8, 13/

SRBIJA: Dmitrović – Pantić, Ćosić, Veljković, Petrović – Čaušić, Kovačević (od 78. Čavrić), Brašanac (od 19. Milinković-Savić) – Đurđević (od 60. Živković), Pešić, Kostić

ITALIJA: Bardi – Zapakosta, Bjanketi, Antei, Biragi – Sturaro, Krisetig, Batokio (od 90. Sabelji) – Beloti, Longo (od 65. Bernadeski), Berardi (od 86. Benasi).
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.