EP: ˜Orlići™ jure baraž u Italiji

Izvor: B92, 05.Sep.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: ˜Orlići™ jure baraž u Italiji

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije od 21 Äas u Peskari igra sa Italijom meÄ pretposlednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

‘Orlići’ trenutno dele prvo mesto tabele sa Belgijom, poÅ¡to obe ekipe imaju po 13 bodova, i pobedom nad Italijom, naÅ¡ tim bi sigurno obezbedio uÄešće u baražu.

U protivnom, postoji viÅ¡e naÄina da se mladi fudbaleri dokopaju finalnog >> ProÄitaj celu vest na sajtu B92 << turnira u ÄŒeÅ¡koj, na kojem će igrati pobednici sedam meÄeva baraža i domaćin takmiÄenja. U poslednjem kolu oni gostuju Severnoj Irskoj u utorak.

“Pobedom protiv Italije reÅ¡ili bismo sve dileme oko plasmana u baraž. Ako se to ne dogodi, nama odgovara i pobeda u Portdaunu protiv Irske. Tada bi naÅ¡ plasman zavisio od drugih rezultata. Ali, mi se nalazimo u dobroj poziciji, tako da verujem da ćemo ispuniti naÅ¡ cilj - plasman na finalni turnir u ÄŒeÅ¡kojâ€, smatra ĆurÄić.

ĆurÄić je dodao da je kod igraÄa primetio da raste tenzija pred odluÄujući susret u kvalifikacijama.

“Primećujem da su svi igraÄi glavama već u utakmici. To me raduje, jer će tako maksimalno spremnoi motivisanoući u meÄ, protiv rivala, kome samo pobeda odgovaraâ€, primetio je ĆurÄić.

ĆurÄić raÄuna na sledeće igraÄe:

Golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt, Mađarska), Nikola Perić (Jagodina), Predrag Rajković (Crvena zvezda).

Odbrana: Marko Petković (C. zvezda), Aleksandar Pantić (Kordoba, Å panija), UroÅ¡ Ćosić (Peskara, Italija), MiloÅ¡ Veljković (Totenhem, Engleska), Bogdan Planić (C. zvezda), Aleksandar Filipović (Jagodina), Filip Stojković (ÄŒukariÄki), Nemanja Petrović (Partizan).

Srednji red: Goran ÄŒauÅ¡ić (EskiÅ¡ehir), Darko BraÅ¡anac (Partizan), Aleksandar KovaÄević (C. zvezda), SrÄ‘an Mijailović (Kajzeri), Nemanja Radoja (Selta, Vigo, Å panija), Sergej Milinković-Savić (Genk, Belgija), Andrija Živković (Partizan), Slavoljub Srnić (ÄŒukariÄki), Filip Kostić (Å tutgart, NemaÄka).

Napad: Aleksandar PeÅ¡ić (Tuluz, Francuska), UroÅ¡ ÄurÄ‘ević (Vitese), Aleksandar ÄŒavrić (OFK Beograd).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poraz Srbije, EP pod znakom pitanja

Izvor: B92, 05.Sep.2014

Mlada reprezentacija Srbije doživela je poraz u pretposlednjem kolu kvalifikacija i tako znatno umanjila šanse da se plasira u baraž za Evropsko prvenstvo...Srbija je u Peskari poražena od Italije sa 3:2, iako je već u 13. minutu bilo 2:0 za ’Orliće’...Posle ovog neuspeha, Srbija se nalazi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ruÄno, niti proverena od strane uredniÅ¡tva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, raÄunajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (Älanak) sadrži netaÄne navode, vreÄ‘a nekog, ili krÅ¡i neÄija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.