Fudbalski Kup: Nišlije u Smederevu, Dinamo u Lučanima, Piroćanci i Surduličani protiv Novosađana

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2020, 13:12

Fudbalski Kup: Nišlije u Smederevu, Dinamo u Lučanima, Piroćanci i Surduličani protiv Novosađana

U šesnaestini finala Kupa Srbije jug Srbije će imati četiri predstavnika, a žrebom je odlučeno da će niški Radnički gostovati Smederevu, njegov imenjak iz Pirota ugostiće novosadski Proleter, vranjski Dinamo će gostovati Mladosti u Lučanima, a surdulički Radnik Kabelu u Novom Sadu. Utakmice su na programu 21. oktobra.

Osim Smedereva, svi klubovi su članovi jedinstvenih rangova takmičenja - Super i Prve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lige. Tako je niški Radnički dobio na papiru najlakšeg protivnika, s obzirom na to da je ekipa sa "Čaira" 6. na tabeli Superlige, dok je Smederevo tek 13. i to u trećem rangu takmičenja - Srpskoj ligi zapad.

Na 13. poziciji, samo u Prvoj ligi, nalazi se i pirotski Radnički, a za rivala u šesnaestini finala Kupa dobio je osmoplasiranu ekipu Superlige - Proleter. Verovatno najteži zadatak je pred vranjskim Dinamom, pošto će "fenjeraš" Drugog ranga takmičenja gostovati Mladosti - sedmoplasiranoj ekipi najjačeg ranga.

Učinak u ovoj sezoni govori i da će od južnjaka najneizvesniji duel biti onaj između Radnika i Kabela. Novosađani su najuspešniji klub u Prvoj ligi, sa svega dva boda manje od maksimuma, dok se Surduličani nadmeću u najjačem šampionatu, ali zauzimaju 15. poziciju.

Inače, u Kupu će se u svakoj fazi igrati po jedna utakmica. Izuzev finala, ukoliko po isteku 90 minuta rezultat bude nerešen, pobednika odlučuje izvođenje penala. Šesnaestina finala se igra 21. oktobra, osmina finala 25. novembra, četvrtfinale 10. marta, polufinale 21. aprila, dok je finale predviđeno za 25. maj.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zicer za Kragujevčane, Piroćanci oslabljeni u Čačku

Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2020, 12:16

Radnički 1923 na stadionu Čika Dača favorit protiv Dinama iz Vranja. Gosti sa jugoistoka Srbije bez nekoliko povređenih fudbalera idu na noge Borcu..Posle osam kola drugoligaškog karavana u Srbiji na čelu su se izdvojili novosadski Kabel i kragujevački Radnički, ekipe koje su istakle kandidatu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.