Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri BiH na Ilidži bez Pjanića

Bez Miralema Pjanića, Riada Bajića, Edina Višće, Gojka Cimirota, Ognjena Vranješa, Muhameda Beđića te golmana Asmira Begovića, selektor Mehmed Baždarević danas je tačno u podne na Ilidži počeo pripreme fudbalske reprezentacije BiH za jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Veznjak će na okupljanje "zmajeva" kasniti zbog klupskih obaveza u Juventustu, s kojim u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igra finale UEFA Lige šampiona. Njegov dolazak očekuje se u ponedjeljak, kada će ekipa s Ilidže presliti u trening kamp u Zenici. Ostali igrači, koji danas opravdano nisu uspjeli stići do 12 u hotel, trebalo je do sinoć ili danas tokom dana da se priključe ekipi.

Planom priprema ekipa će do 9. juna i utakmice na "Bilinom polju" s Grčkom odraditi ukupno 10 treninga. Uz sinoćnji lakši, na Ilidži su za danas planirana još dva, te jedan u subotu prijepodne, nakon čega će svi igrači biti oslobođeni aktivnosti do ponedjeljka, kada se nastavlja rad u Zenici. Planirane su i dvije zajedničke videoanalize protivnika.

"Sa saradnicima sam u proteklom periodu sakupio niz korisnih informacija o Grcima. O protivniku znamo puno, ali i zajedno ćemo ih analizirati. Ako mi ponovimo utakmicu protiv Grčke iz Pireja, imamo šansu za dobar rezultat. Oni su u zadnjoj utakmici protiv Belgije igrali disciplinovano, odgovorno i čvrsto. Mogli su napraviti još bolji rezultat od remija. To je bio drugi tim u odnosu na onaj protiv kojeg smo igrali mi u Grčkoj. Očekujem da će igrati isto tako i u Zenici, a na nama je da ne srljamo i da pametnom, agresivnom i timskom igrom dođemo do povoljnog rezultata", kaže Baždarević i dodaje:

"Grčka je izuzetno čvrsta, zna igrati defanzivno i isto tako zna iznenaditi kontrama. Međutim, spremamo se na različite scenarije."

S prvobitnog spiska, objavljenog prije sedam dana, zbog povreda su već otpali Danijel Milićević, Daniel Pavlović i Avdija Vršajević. Selektor se nada da će u nastavku rada zdravstveni bilten biti povoljan.

"Imamo problema s igračkim kadrom, ali imaju i Grci. Uz povrede neki igrači su imali i lošu minutažu u klubovima i zato pripreme moramo iskoristiti maksimalno kako bismo našli idealnu formaciju koja se može suprotstaviti Grcima. Učinićemo sve da se što bolje spremimo za ovu izuzetno važnu utakmicu", kazeo je Baždarević.

Juče je objavljena nova ranglista Svjetske fudbalske federacije (FIFA). "Zmajevi" su kao i prethodnog mjeseca na 29. mjestu sa 835 bodova. Najbolje plasirana reprezentacija iz Grupe H je sedmoplasirana Belgija. Grčka je 40, Kipar 91, Estonija 98, dok je Gribraltar 206. Od reprezentacija iz regiona najbolje kotira Hrvatska (18.), slijede Srbija (50.), Crna Gora (52.)... Na vrhu je Brazil, ispred Argentine, Njemačke, Čilea, Kolumbije...

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.