Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 16:41

Fudbal sa pet izmena i naredne sezone

Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) doneo je odluku da će se pet izmena tokom fudbalske utakmice moći koristiti i naredne sezone.
Pravilo o izmenama tokom fudbalske utakmice promenjeno je zbog uticaja pandemije koronavirusa.

Što zbog umora i fizičkog stanja igrača nakon karantina, što zbog straha od povećanog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broja povreda, IFAB je sa tri, povećao broj izmena na pet.
To pravilo ostaće na snazi i naredne godine, odlučio je Međunarodni odbor fudbalskih saveza.
Timovi će moći da izmene petoricu fudbalera u tri intervala, ali samo ako liga u kojoj igraju prihvati da pravilo ostane na snazi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I naredne sezone dozvoljeno pet izmena

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija (IFAB) dozvoliće pet izmena u svim prvenstvima i naredne sezone...Broj dozvoljenih izmena je povećan sa tri na pet ove sezone zbog pandemije koronavirusa...To je urađeno kako bi se zaštitilo zdravlje igrača, što će biti cilj i 2021. godine..."Uticaj na...

Nastavak na B92...

IZGLEDA DA KORONA DIKTIRA SVE: Pravilo o pet izmena igrača produženo i na sledeću sezonu!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2020

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) produžila je danas na sledeću sezonu pravilo o pet izmena igrača tokom utakmice.Svako takmičenje će samostalno odlučiti da li će koristiti to pravilo naredne sezone.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.