Pet izmena i naredne sezone? Evo ko odlučuje!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 17:05

Pet izmena i naredne sezone? Evo ko odlučuje!

Čini se da će se ovo pravilo preneti i na sledeću sezonu.

Prekid sezone izazvan pandemijom koronavirusa doveo je do zgusnutog rasporeda u evropskim ligama koje su odlučile da sezonu završe na terenu.

Ne samo to, otišlo se duboko u leto, igra se po visokim temperaturama, a pritom su igrači imali jakom malo vremena da se nakon višemesečne pauze valjano pripreme za napore koji su ih očekivali.

Tako je doneta odluka da treneri dobiju pravo da naprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pet izmena tokom utakmice, kako bi što više odmarali igrače i smanjili rizik od povreda.

Sada je Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) doneo odluku da se pravilo o pet izmena prenese i na narednu takmičarsku godinu.

Ipak, oni su praktično izdali dozvolu za tako nešto, a čelnici liga će zajedno sa timovima odlučivati o tome da li da nastave sa korišćenjem pomenutog pravila.

Malo je verovatno da neko neće iskoristiti ovu priliku, pa je izvesno da će timovi širom Evrope i naredne sezone imati pravo da tokom jedne utakmice naprave pet izmena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.