Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Fudbal nekad nije pravedan: Živković je grom pojačanje, PAOK nema igrača kakav je Remi Kabela (VIDEO)

I drugi Živković dobar, ali Krasnodar stekao prednost pred revanš u Solunu

Nada velika, strepnja još veća. Nemirne noći čekaju navijače PAOK-a, svesne da je u Krasnodaru propuštena velika prilika za približavanje istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Šansa i dalje postoji, mada je posle prvog duela plej-ofa proboju u elitno društvo bliži ruski predstavnik, sposoban da na svom terenu režira preokret pred put u Solun – 2:1.

Grčki predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je igrao sjajan fudbal. Iznad očekivanja. Vodio, umešno se branio, promašio penal na 0:0 i pogodio stativu dok je bilo 1:1 i kad se očekivali da pozlati zreliju partiju u odnosu na onu sa Benfikom desio se neshvatljiv pad koncentracije. Podrazumeva se, skopčan sa kvalitetom ekipe Murada Musaeva, te Zeleni imaju prednost uoči duela na stadionu „Tumba“ naredne srede.

PAOK je dve trećine utakmice odigrao sjajno, pokazavši da nije slučajno u prethodnoj rundi zaustavio skupoceni projekat lisabonskog velikana. Opet su se crno-beli isrpsili, napali Krasnodar na njegovom bunjištu i zasluženo stigli do prednosti. Ono što nije uspeo već u sedmom minutu posle igranja rukom Fernanda Kaje, nadoknadio je Dimitrios Pelkas u 32. Sačekao je napadač PAOK-a proboj Andrije Živkovića levom stranom, centaršut srpskog reprezentativca i pogodak vredan dizanja samopouzdanja za inicijalno vođstvo na terenu nominalnog favorita.

I potvrdu da je Abel Fereira u liku Andrije Živkovića dobio fantastično pojačanje. Nekadašnji krilni vezista Partizana je neprekidno probojima po levoj strani mučio odbranu protivnika, dokazavši da je izuzetno motivisan da na novoj adresi vrati karijeru tamo gde je bila pre dolaska u Portugal. Ovo mu je bila treća utkamica i treći konkretan doprinos napadu grčkog velikana. Protiv bivšeg kluba i u prvenstvenom duelu sa Atromitosom pogađao je mrežu, večeras upisao asistenciju, a generalno igrom nagovestio da je željan fudbala. Lepo ga je videti kad se zaleti na rivala, čak su Krasnodarovi fudbaleri ponekad delovali tako zbunjeno kao da ne znaju kakva im opasnost preti. Umalo da ih baš Živković dotuče, jer je u drugom delu, pri rezultatu 1:1, ponovo napravio dar-mar po strani, ubacio pred peterac, gde je Omar El Kaduri pucao u – stativu!

Da su gosti tad stekli prednost drugi put bili bi „na konju“. Nije ni ovako loše za njih (1:0 u revanšu ih vodi dalje), ali ostaje utisak da su igrom zaslužili više nego što piše na semaforu. Kako zbog napadačkog potenicjala i hrabre postavke, tako i zbog činjenice da su skoro celo prvo poluvreme držali Krasnodar u šaci i da je član Premijer lige Rusije mogao do pogotka samo iz prekida. Srušen je Remi Kabela, a Šveđanin Viktor Klaeson pogodio za 1:1, da bi Kabela sećamo ga se kao izvanrednog krila Marselja i Sent Etjena – pokazao zašto dolazi iz „liga petice“ (bio je i član Njukasla) kad je neposredno posle stative PAOK-a dobro pratio akciju Petrova i snalažljivost Berga i sa pet metara matirao drugog Živkovića, Živka.

Suštinski, nekadšanji golman Partizana i Ksantija ostavio je dobar utisak, dugo čuvao PAOK, možda je malo bolje mogao da reaguje tokom izgradnje akcije za drugi pogodak domaćina, međutim, sveukupno je pokazao da se zasluženo nalazi među stativama crno-belih i da ima u njegovim rukavicama materijala da odbrani šuteve sa distance kojima je Krasnodar pretio.

Takvi Živkovići potrebni su PAOK-u naredne sedmice na Tumbi. Da zgrabe ono što su večeras propustili i uvedu tim iz Soluna u Ligu šampiona. Bilo bi pravdeno, jer Krasnodar ovih 2:1 nije zaslužio.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

/Klaeson 39pen, Kabelja 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

/Biton 9 - Šobošlaj 49, Okugava 57/

Slavija Prag - Midtjiland 0:0

Sreda

21.00: (2,60) Gent (3,10) Dinamo Kijev (2,85)

21.00: (2,40) Molde (3,20) Ferencvaroš (3,10)

21.00: (1,30) Olimpijakos (5,20) Omonija (11,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.