Fudbal: Presudilo iskustvo Kruševljana

Izvor: Šumadija Press, 04.Okt.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Presudilo iskustvo Kruševljana

NAPREDAK – RADNIČKI 1923 3:1 (2:0)

KRUŠEVAC – Stadion: „Mladost“, pod Bagdalom. Gledalaca: Oko oko 2.000. Sudija: Bojan Krstić. Pomoćnici: Bojan Banović i Nikola Milosavljević (svi iz Beograda). Strelci: Markovski u 7, Dimitrov u 23. i Ndijaje u 90. minutu za Napredak, Keljević u 46. minutu za Radnički 1923. Žuti kartoni: Dimitrov, Simonović, Gobeljić, Damnjanović (Napredak), Andrić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Živanović, Vidović (Radnički 1923). Crveni karton. Trajković u 76. minutu (Radnički 1923)

NAPREDAK: Nikolić, Gobeljić, Simonović, Zonjić, Trajković, Luković, Markovski (Ndiaje), Ivelja, Dimitrov (Vulić), Beljić (Lemajić), Damnjanović.

RADNIČKI 1923: Kostić, Miletić, Andrić, Petrović, Živanović, Trajković, Miljuš, Keljević, Vidović (Vilotijević), Urošević (Čonka), Lukić (Popović).

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Beljić (Napredak).

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da nastave seriju bez poraza. Posle dva remija pod vođstvom novog trenera Radakovića izgubili su juče u Kruševcu sa 1:3, od iskusnije ekipe Napretka, koja je stekla odlučujuću prednost u prvom poluvremenu. Susret je odigran pod reflektorima, na stadionu „Mladost“, i imao je dva različita piluvremena. U prvom delu utakmice domaći tim bio je nadmoćniji i to je rezultovalo pogocima. U drugom poluvremenu, kragujevački prvoligaš bodren grupom vernih navijača sa tribina odigrao je bolje postigao gol i bio i blizu izjednačenja, ali je na kraju napustio Kruševac praznih šaka.

Najveću opsanost za odbranu Kragujevčana predstavljao je Bojan Beljić, koji je nosio i dres Radničkog 1923. On je u sedmom minutu uputio povratnu loptu do kapitena Markovskog koji je zatresao mrežu Kostića i doveo Napredak u vodstvo. Odmah potom, Dimitrov je propustio priliku da udvostruči prednost domaćina, ali se ispravio u 23 minutu. Na ubačenu loptu Dimitrov je utrčao kroz odbranu i primorao gholmana Radničkog 1923 da drugi put vadi loptu iz mreže, pa se na odmor, ipak, otišlo sa rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu podmlađeni kragujevački tim brzo je smanjio prednost Napretka. U 46. minutu, posle konttranapada, kapiten Radničkog 1923 Keljević primio loptu na oko 20 metara od gola domaćina, krenuo napred, opalio kao iz katapulta i lopta je završila iza leđa golmana Nikolića. Ovaj pogodak podgrejao je nade da se može učiniti i nešto više, pa su izabranici trenera Radakovića krenuli ofanzivnije.Malo je nedostajalo da u 59. minutu Keljević postigne i drugi pogodak za Kragujevčane, ali se mreža golmana Napretka nije zatresla.

U 75. minutu, Radnički 1923 ostao je brojčano slabiji, jer je sudija Bojan Krstić iz Beograda Trajkoviću pokazao drugi žuti karrton i put u svlačionicu. To je olakšalo posao Kruševljanima, koji su u ravnopravnoj igri do kraja susreta, ipak uspeli da postignu i treći pogodak. Samo što je ušao u igru jedan od stranaca u ekipi Napretka Ndiaje u poslednjem minutu igre iskoristio je neuspelu ofsajd zamku, utčao pored odbrane kragujevačkog prvoligaša i rutinski loptu poslao u mrežu nemoćnog golmana Kostića i tako samo „overio“ pobedu domaćina.

Ovom petom pobedom Napredak je izbio na drugo mesto Prve lige Srbije sa 17 bodova, samo dva manje od vodeće Bačke, a Radnički 1923 ostao je na poslednjoj poziciji na tabeli bez pobede i sa samo dva remija.

U ostalim susretima osmog kola juče su potignuti sledeći rezultati: ČSK Pivara – Sinđelić 2:1, BSK – Sloga (PM) 0:0, Dinamo – Kolubara 2:0, Proleter – Bačka 0:1, Sloboda – Inđija 1:2 i Loznica – Donji Srem 1:1, a susret Zemun – Bežanija odložen je za 14. oktobar.

U narednom kolu Radnički 1923 dočekuje starog poznanika Slobodu iz Užica i pokušaće da zabeleži prvu pobedu. U ostalim susretima sastaju se: Donji Srem – ČSK Pivara, Inđija – Loznica, Bačka – Napredak, Kolubara – Proleter, Zemun – Dinamo, Sloga (PM) – Bežanija i Sinđelić – BSK.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.