Fudbal: Od prve pobede – još ništa

Izvor: Šumadija Press, 08.Nov.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Od prve pobede – još ništa

RADNIČKI 1923 – ČSK PIVARA 0:1 (0:1)

KRAGUJEVAC – Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca oko 250. Sudija: Milan Matić (Leskovac). Pomoćnici: Miroslav Lazić i Nikola Milosavljević (obojica iz Beograda). Strelac: Vukasović u 40. minutu. Žuti kartoni: Stević, Popović (Radnički 1923), Vukanović, Jelić, (ĆSK Pivara). Crveni karton: Spasojević >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << u 48. minutu (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Kostić, Samailović (Nikolić), Živanović, Aleksić, Stević, Popović, Vilotijević (Urošević – Trajković), Gavrović, Lukić, Vidović, Spasojević.

ČSK PIVARA: Tankosić, Varga, Jević, Kerkez, Vukanović, Mijailović, Jelić, Vujošević ( Jeremić – Matić), Đekić, Vukasović (Stanić), Bajat.

IGRAČ UTRAKMICE: Aleksa Vukanović (ČSK Pivara).

Umesto dugo očekivane prve pobede, mladi tim kragujevačkog prvoligaša juče je pred svojim navijačima zabeležio peti poraz na „Čika Dači“ i deseti u ovoj sezoni. Nastupio je bez kapitena Keljevića, koji je napustio ekipu, štopera Petrovića, zbog crvenog kartona i povređenog Miljuša, i to se osetilo u igri. I pored borbenosti i velike želje da se postigne gol, Radnički 1923 je platio danak neiskustvu. Odigrao je bez pravih šansi, pogodio i stativu, ali ne i mrežu podmlađene ekipe iz Čelareva, koja je juče zabeležila prvu pobedu u gostima i dospela do trećeg mesta.

U prvom poluvremenu, gledaoci su videli samo jednu neiskorišćenu priliku domaćina posle kornera Živamović je glavom šutirao, ali je golman Tankosić sprečio pogodak. Na drugoj strani odmah je usledila kazna. Preko leve strane prošao je Vukanović i ubacio pred gol, a sa tri-četiri metra loptu je u nezaštićenu mrežu poslao Vukasović i doveo ekipu iz Čelareva u vođstvo.

Posle olako primljenog gola, još jedan hendikep za ekipu domaćeg trenera Radakovića, koja je u 48. minutu ostala sa igračem manje zbog drugog žutog kartona i iskuljučenja Spasojevića. Međutim, „đavolčići“ se nisu predavali i krenuli još ofanzivnije. Pokušavali su Stević i Lukić dva puta da poravnaju rezultat, ali bezuspešno.

Ekipa iz Čelareva bila je opasnija u kontranapadima. U 69. minutu, Žvanović je sustigao Vukanovića i izbacio loptu u korner. Dva puta uspešno je intervenisao i golman Kostić i sprečio teži poraz svoje ekipe.

U finišu utakmice i sreća je okrenula leđa mladim igračima Radničkog 1923. Šutirao je Stević, a lopta je zakačila jdnog gostujućeg igrača i od spoljnog dela stative završila u korneru.

U sudijskoj nadoknadi vremena golman Kostić je izveo slobodan udarac sa polovine igrališta, ali je u buketu igrača Takosić uspeo da uhvati loptu i spreči izjednačenje.

Posle utakmice, trener gostiju Dragan Ivanović je pohvalio igru mlade ekipe Radničkog 1923 i priznao da je njegov tim zahvaljujući i sreći zabeležio prvu „trojku“ u gostima.

U susretu dve mlade ekipe pobeda je pripala srećnijoj ekipi. Radnički nije odigrao loše, ali je bio hendikepiran isključenjem igrača. Mi smo odigrali ovde bolje nego na nekim prethodnim susretima i zabeležili prvu pobedu u gostima. Iskoristili smo prvu šansu i postigli gol, ali smo propustili i tri-četiri kolosalne prilike da rešimo utakimicu na vreme i ne strepimo za rezultat do kraja. Radničkom želim da što pre izađe iz krize rezultata – rekao je konferenciji za novinare posle jučerašnje pobde trener gostiju Ivanović.

Trener Radničkog 1923 Radovan Radaković čestitao je gostima na pobedi i zažalio što njegov tim nije uspeo da sačuva mrežu ni na ovoj utakmici, od koje je više očekivao.

Zbog neiskustva ponavljaju nam se greške, primamo gol iz polušanse. Mojim momcima nemam šta da zamerim, odigrali su odgovorno u toku cele utakmice, pogotovu sa igračem manje. Želeli smo više, ali nas nije htelo. Pogađamo i stativu, ali nikako da ubacimo loptu u mrežu i jednu utakmicu završimo bez primlejnog pogotka. Ostaje nam da tražimo sreću na nekoj drugoj utakmici – prokomentarisao je trener kragujevačlkog prvoligaša.

U ostalim susretima 13. kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati: Bačka – Inđija 2:1, Kolubara – Donji Srem 0:1, Zemun – Loznica 3:1, Sloga (PM) – Sloboda 2:0, Sinđelić – Napredak 0:2 i BSK Borča – Proleter 0:1, a susret Bežanija – Dinamo odigraće se danas.

U vođstvu su Bačka i Napredak sa po 29 bodova, a treći ČSK Čelarevo ima devet bodova manje. Posle ovog poraza Radnički 1923 je ostao sa samo tri boda na poslednjem mestu i sada zaostaje devet bodova u odnosu na Kolubaru iz Lazarevca i Slogu iz Petrovca na Mlavi.

U narednom kolu, kragujevački prvoligaš ponovo je domaćin. Na stadionu „Čika Dača“ dočekuje vodeću Bačku. U ostalim susretima sastaju se: ČSK Pivara – Dinamo, Proleter – Bežanija, Napredak – BSK Borča, Sloboda – Sinđelić, Loznica – Sloga (PM) i Inđija – Kolubara.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.