Francuzi upozoravaju na incidente u BG: Taton, albanski simboli

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi upozoravaju na incidente u BG: Taton, albanski simboli

Fudbalski klub Pari Sen Žermen imaće u Beogradu 500 navijača, prenosi pariski medij "Parizijen".

Ovaj ugledni portal u svom tekstu upozorava na moguće sukobe između pristalica dva kluba, a spominju i slučaj kada je francuski navijač Bris Taton ubijen u Beogradu 2009. godine.

"Od ubistva navijača Tuluza Brisa Tatona 2009. godine, dva francuska kluba imala su priliku da igraju u prestonici Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ren u avgustu 2011. i Bordo godinu dana kasnije. Bezbednost je bila velika kako bi bili sprečeni sukobi. Ali navijača Rena i Bordoa bilo je veoma malo. Sada će 500 navijača Pari Sen Žermena biti u Beogradu za odlučujući meč u grupnoj fazi Lige šampiona", piše "Parisien".

Takođe, poznato je da su izbili neredi posle meča PSŽ i Zvezde, pa tako Francuzi upozoravaju na moguće sukobe. Oni navode da dve frakcije nisu u dobrim odnosima i da se lokalne vlasti Beograda plaše provokacija pariskih navijača kao što su albanski simboli.

Dolazak navijača iz Pariza u Beograd očekuje da bude sproveden u tri avionske ture. Oni će autobusima biti sprovedeni do stadiona i neće im biti dozvoljeno da se slobodno šetaju ulicama Beograda, prenosi francuski list.

Posle meča navijači će biti sprovedeni do aerodroma, kako bi se vratili za Francusku. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske upozorava navijače da shvate ozbiljno sve savete i da ne pokazuju obeležja PSŽ u Beogradu.

Utakmica između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se u utorak od 21 sat. Za oba kluba ovo je veoma važan duel jer odlučuje o prolazu dalje.

Zvezda je poslednja u grupi sa četiri boda, dok je PSŽ drugi sa osam, ali nije obezbedio plasman u nokaut fazu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.