Francuzi razotkrili PSŽ – Al Kelaifi kovao plan Superlige sa Anjelijem

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 22:07

Francuzi razotkrili PSŽ – Al Kelaifi kovao plan Superlige sa Anjelijem

Pari Sen Žermen je bio jedan od najvećih zagovornika evropske Superlige, iako su se predstavljali kao saveznik UEFA, prenose "L'Ekip" i "Frans fudbal".

Podrška PSŽ-a za UEFA, nije bila iskrena od početka, već su bili jdni od prvih zagovornika novog takmičenja, u kojem bi glavnu reč vodili bogati timovi.

Prema pisanju francuskih medija, PSŽ je stao uz Juventus i prvi planirao osnivanje Superlige, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kasnije su se uključili Real Madrid i Barselna.

Veliku verovatnoću da se obistini Superliga bi imala da nije došlo do protivljenja navijača u Engleskoj. To je uticalo na klubove iz Premijer lige da se ne priključuju ovoj ideji.

Čelnik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi i Andrea Anjeli, bivši predsednik Juventusa su bili idejni tvorci ovog projekta. Sastavili su dokument i u njemu izneli planove.

Planirano je 24 kluba, koji bi se takmičili u šest grupa. Svaki bi od njih odigrao 32 utakmice u sezoni.

Takođe se razmatralo da bi klubovi trebalo a napuste nacionalne šampionate, pošto bi oni bili skrajnuti u drugi plan.

Od ove ideje se odustalo pošto su bili svesni velike osude i Anjeli i Al Kelaifi, ali su došli na ideju da najveći klubovi Evrope domaća takmičenja igraju sa drugim timovima.

Ipak, svi ti razgovori su vođeni ranije. Pari Sen Žermen je podržao predsednika UEFA , Aleksandra Čeferina, a Anjeli je smenjen sa mesta predsednika Juvea zbog finansijskog skandala 2023. godine.

Od tada su oba kluba odustala, a jedini zagovornici Superlige su ostali Real Madrid i Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.