Finalni pohod španske armade: Viljareal i Sevilja udaraju pečat na dominaciju

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finalni pohod španske armade: Viljareal i Sevilja udaraju pečat na dominaciju

Klubovi iz Primere žele finale Lige Evrope kao nastavak sjajnih uspeha Reala i Atletika u Ligi šampiona

Španski fudbal definitivno gospodari Evropom. Uostalom, kako drugačije objasniti podatak da su timovi iz Primere dobili 47 od ukupno 50 poslednjih nokaut mečeva sa ekipama iz drugih država.

Real i Atletiko već su zakazali okršaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Milanu 28. maja u finalu Lige šampiona, a pravi džekpot za fudbal na Pirinejima bilo bi finale Lige Evrope u Bazelu (18. maja) u kojem bi se opet susreli španski timovi - Viljareal i Sevilja. Da li će tako biti saznaćemo večeras, kada se na Enfildu i Ramon Sančez Pishuanu budu okončali revanši polufinala.

Zanimljivo, brana španskoj dominaciji probaće da postane engleski tim koji predvodi Nemac. Liverpul je kompletan finiš sezone podredio Ligi Evrope, pa je Jirgen Klop žrtvovao bodove u meču sa Svonsijem zbog revanša sa Žutom podmornicom. Pogodak Adrijana Lopeza u 92. minutu utakmice na Madrigalu u značajnoj meri je približio Viljareal velikom finalu u Bazelu i zadao težak posao Redsima u večerašnjem revanšu.

LIVERPUL - VILJAREAL, 21.05

MOZZART KVOTE: 1 (1,70), X (3,70), 2 (5,20)

TROSTRUKI SUPERPAR 1 (1,80), X (3,90), 2 (5,50)

Ipak, Klop je već mnogo puta do sada pokazao da se njegove ekipe nikada ne smeju otpisati, jer gotovo niko u Evropi ne može tako psihološki da pripremi ekipu kao on. Međutim, gosti pucaju od samopouzdanja. Koliko im je značio taj pogodak u revanšu videlo se i na gostovanju u Valensiji, gde je Marselino Garsija Toral sa kombinovanim sastavom došao do vrednih bodova i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

U prvom meču Liverpul je imao za cilj da sačuva svoju mrežu, a sada će u toj ulozi biti Viljareal. Ipak, Redsi će pokušati da meč odvedu u potpuno drugi pravac. Da li će uspeti u tome ostaje da se vidi.

LIVERPUL – VILJAREAL (21.05, RTS 1)

Stadion: Enfild Roud

Kapacitet: 44.742

Sudija: Viktor Kasai (Mađraska)

LIVERPUL (4-2-3-1): Minjole - Klajn, Ture, Lovren, Moreno – Leiva, Alen – Milner, Kutinjo, Lalana – Firmino.

VILJAREAL (4-4-2): Asenho – Mario, Viktor Ruiz, Haume, Bejli – Suarez, Pinja, Bruno, Dos Santos – Soldado, Bakambu.

Sevilja je toliko željna da se treći put uzastopno domogne finala Lige Evrope da je tom cilju čak žrtvovala i činjenicu da će verovatno biti jedini tim u top ligama bez pobede na strani ove sezone. Puleni Unaija Emerija lako su se predali u nedelju Espanjolu u Primeri bez ispaljenog metka, samo da bi se spremili za finalni obračun sa Šahtjorom u revanšu polufinala takmičenja koje kao da je za njih napravljeno, jer su ga osvojili čak četiri puta do sada.

SEVILJA – ŠAHTJOR, 21.05

MOZZART KVOTE: 1 (1,70), X (3,70), 2 (5,10)

TROSTRUKI SUPERPAR 1 (1,80), X (3,90), 2 (5,40)

Rezultat iz prvog meča u Ukrajini (2:2), daje im za pravo da veruju u plasman u finale koje se igra u Bazelu, mada ni Rudari iz Donjecka nisu još rekli svoju poslednju reč. Sva tri prethodna duela ovih timova u regularnom delu završena su baš pomenutim rezultatom, pa ne bi trebalo da budemo iznenađeni ako bi smo opet gledali identični scenario, triler, ko zna možda čak i produžetke na Ramon Sančez Pishuanu.

Dosta će zavisiti od pristupa na terenu, ali je Šahtjor u nedelju uveče poslao jasnu poruku Berberima da je spreman za nadigravanje, činjenicom da je pregazio šampiona Dinamo iz Kijeva u derbiju ukrajinske lige (3:0). Mirčea Lučesku ima na raspolaganju solidan tim, veliko iskustvo, a kako nema šta da izgubi u revanšu, uz napadački pristup od starta sve je moguće. Pogotovo što Sevilja ne ume da se brani...

SEVILJA – ŠAHTJOR (21.05, Arena sport 3)

Stadion: "Ramon Sančez Pishuan"

Kapacitet: 42.500

Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

SEVILJA (4-2-3-1): Serhio Riko – Koke, Rami, Kariko, Marijano – Krihovjak, Nzonzi – Vitolo, Banega, Konopljanka – Gameiro.

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov – Srna, Kučer, Rakitski, Ismaili – Stepanenko, Mališev – Marlos, Velington, Tajson – Fereira.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bez španskog finala, L'pul i Sevilja idu u Bazel!

Izvor: B92, 05.Maj.2016

Fudbaleri Liverpula i Sevilje plasirali su se u finale Lige Evrope koje će se 18. maja održati u Bazelu...Liverpul je posle poraza od Viljareala 1:0 u Španiji, na Enfildu slavio sa ubedljivih 3:0, dok je Sevilja na svom terenu pobedila Šahtjor sa 3:1, posle 2:2 u Ljvovu...Sevilja će imati priliku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.