FUDBAL POD BOMBAMA: Ko je bio prvak ratne 1999?

Izvor: NaDlanu.com, 25.Mar.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUDBAL POD BOMBAMA: Ko je bio prvak ratne 1999?

Ove sezone u fudbalskoj ligi Srbije za titulu se, po navici, bore Crvena zvezda i Partizan. Pre 16 godina situacija je bila znatno drugačija jer je postojao i treći klub, a to je bio Obilić.

Da NATO bombardovanje nije prekinulo prvenstvo, možda bi i tada, kao i sezonu ranije, prvak tadašnje Savezne republike Jugoslavije bio klub na čijem >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << čelu su se nalazili Željko Ražnatović arkan i Svetlana-Ceca Ražnatović. "Crno-beli" su imali svega dva boda prednosti u odnosu na "vitezove", kada je odlučeno da se zbog novonastale situacije prvenstvo prekine na deset kola pre kraja. Zvezda nije bila ni blizu njih jer je imala čak 15 bodova manje od Partizana, a 13 od Obilića.

Tada su u našoj najjačoj ligi igrali klubovi poput Proletera iz Zrenjanina, Milicionara, Železnika, Sartida... Danas ih nema gotovo nigde, a neki su i ugašeni. Čak i Obilić "tavori" u sedmoj ligi!



R. Jokić
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   NATO

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.