FUDBAL NA OI: Ispao šampion, Nemci brojali do 10!

Izvor: Mondo, 10.Avg.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUDBAL NA OI: Ispao šampion, Nemci brojali do 10!

Meksiko nije uspeo da odbrani zlato iz Londona. Nemačka se iživljavala nad Fidžijem.

Foto: AP/Eugenio Savio

Olimpijske igre će dobiti novog šampiona kada je fudbal u pitanju.

Meksiko, osvajač zlata pre četiri godine u Londonu, nije uspeo da prođe grupnu fazu, pošto je u trećem kolu poražen od Južne Koreje 0:1, a prethodno je igrao nerešeno sa Nemačkom i pobedio Fidži. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Sa ta četiri boda, Meksikanci su se našli iza Nemaca (pet) i Južne Koreje (sedam).

Poslednje kolo, pored pogotka Kvon Čang-Huna u 77. minutu kojim je zapečanjena sudbina Meksika, obeležila je goleada nemačkih fudbalera.

"Panceri" su mrežu nejakog Fidžija (sva tri poraza) napunili sa 10 golova, od kojih je pet postigao napadač Frajburga Nils Petersen (14, 33, 40, 63. pen, 70. minut). Seriju je otvorio dvostruki strelac Serž Gnabri (8, 45), a efikasan je bio i Maks Mejer (30, 49, 52), koji je mogao da postigne i četvrti pogodak, ali je u 58. minutu bio neprecizan sa bele tačke.

Konačna tabela Grupe C je: Južna Koreja 7, Nemačka 5, Meksiko 4, Fidži 0.

Dok se čeka rasplet u grupama A i B, poznato je da će se u četvrtfinalu sastati Honduras - Južna Koreja i Portugal - Nemačka, kao i da je Nigerija obezbedila prolaz, bez obzira na učinak u poslednjem kolu grupne faze.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.