FSS poslao u UEFA svoje viđenje slučaja u Đenovi

Izvor: Studio B, 25.Okt.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS poslao u UEFA svoje viđenje slučaja u Đenovi

Fudbalski savez Srbije pismeno je Evropskoj fudbalskoj federaciji dostavio svoje viđenje incidenta u Đenovi gde su srpski huligani izazvali prekid utakmice sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izveštaj sa više od 200 strana nadležnima u UEFA predao je zamenik generalnog sekretara FSS Nebojša Ivković, saopšteno je na sajtu srpskog saveza. FSS je naveo da je u Nion poslao i izjave pojedinaca, stavove neutralnih stručnjaka iz zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i inostranstva, fotografije, video materijal i druge dokaze koji bi trebalo da potvrde stav da je za incidente u Đenovi odgovoran organizator meča - Fudbalski savez Italije.

"Reč je o nizu preventivnih dokumenata, dostavi kompletne prepiske po pitanju organizacije, ali i detaljno navedenih incidenata koji su viđeni u Đenovi, a koje mi nismo mogli da sprečimo. Očekujemo da profesionalan pristup sastavljanju izveštaja doprinese donošenju pravedne odluke bazirane na pravilnicima UEFA", istakao je FSS.

Disciplinska komisija UEFA konačnu odluku o celom slučaju doneće u petak 29. oktobra, a stav Srbije da je FSS učinio sve što je mogao usmeno će braniti generalni sekretar Zoran Laković i potpredsednik Ivan Ćurković. Disciplinski inspektor UEFA zatražio je, kako su prošle nedelje objavili italijanski mediji, da se utakmica registruje službenim rezultatom od 3:0 za "azure", a da Srbija do kraja kvalifikacija kao domaćin igra pred praznim tribinama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj FSS o incidentima u Đenovi na 200 stranica

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2010

Naš savez je u sedište UEFA, između ostalog, poslao izjave pojedinaca, stavove neutralnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, fotografije i video materijal

Nastavak na Večernje novosti...

F.S.S poslao izveštaj u UEFA

Izvor: RTV Pink, 25.Okt.2010

. . . Fudbalski savez Srbije pismeno je Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) dostavio svoje viđenje incidenta u Đenovi gde su srpski huligani izazvali prekid utakmice sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. .

Nastavak na RTV Pink...

FSS poslao izveštaj UEFA u vezi sa incidentima u Đenovi

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2010

Četiri dana pre najavljene odluke Disciplinske komisije UEFA o kaznama zbog incidenata u Đenovi, Fudbalski savez Srbije dostavio je u UEFA svoje viđenje događaja u izveštaju na oko 200 stranica.

Nastavak na Sportske.net...

"Đenova" stigla do UEFA

Izvor: RTS, 25.Okt.2010

UEFA primila izveštaj čelnih ljudi srpskog fudbala u vezi sa prekinutim mečom u Đenovi. U FSS-u se nadaju da kazna neće biti rigorozna, i da će disciplinski inspektor Žan-Samjuel Leuba promeniti stav...Fudbalski savez Srbije dostavio je UEFA izveštaj o prekinutoj utakmici između Italije i Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.