BLISKOISTOČNI SUKOB: U Dženinu likvidiran uticajni ekstremista; Izraelska vojska izvukla tela troje talaca iz Gaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 08:05

BLISKOISTOČNI SUKOB: U Dženinu likvidiran uticajni ekstremista; Izraelska vojska izvukla tela troje talaca iz Gaze

Sukob Izraela i Hamasa ušao je u 225. dan. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je u napadu na operativni centar u Dženinu likvidiran uticajni ekstremista. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da se "obavezuje" da vrati preostale taoce kući, nakon što je prethodno saopšteno da su izraelske snage pronašle tela troje talaca koje je oteo Hamas. Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) saopštila je da je primila izveštaj o incidentu 76 nautičkih milja severozapadno od grada Hodejda u Jemenu.
Izraelske snage (IDF) nastavile su sa napadima na severu i jugu Pojasa Gaze. U Džabaliji su borbetokom prethodnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Napad na tanker sa naftom u Crvenom moru, na brodu izbio požar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024

Britanska bezbednosna firma Ambrei saopštila je danas da je u Crvenom moru izvršen napad na tanker sa naftom koji je plovio pod zastavom Paname, 10 nautičkih milja jugozapadno od jemenske Moke...U saopštenju se navodi da je plovilo pogođeno projektilom i da je na brodu bio požar, prenosi Rojters...Ranije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.