FSS ne odustaje od stadiona

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS ne odustaje od stadiona

Fudbalski savez Srbije nije uspeo u nameri da se kandiduje za koorganizatora Evropskog prvenstva 2020. godine, ali nije odustao od projekta Nacionalni stadion.

FSS je od EURO 2020 odustao jer nije mogao da obezbedi potrebne garancije koje je UEFA tražila od svih kandidata.

"Novi stadion je neophodan i reprezentaciji, ali i našim klubovima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igraju na internacionalnoj sceni. Zato nismo odustali od nacionalnog stadiona, u dogledno vreme izaći ćemo sa planom", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

U igri za Evropskog prvenstva ostalo je još 19 gradova (Baku, Minsk, Brisel, Sofija, Kopenhagen, London, Skoplje, Minhen, Budimpešta, Jerusalim, Rim, Amsterdam, Dablin, Bukurešt, Sankt Peterburg, Glazgov, Bilbao, Stokholm i Kardif), a UEFA će u septembru odrediti 12 domaćina.

Već je najavljeno da će se polufinala igrati na Vembliju ili Alijanc areni, a i finale će biti na jednom od ova dva stadiona.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Organizacija EP 2020. - NE, Nacionalni stadion - DA!

Izvor: Sportske.net, 02.Maj.2014

Fudbalski savez Srbije zvanično je odustao od kandidature za organizaciju EP 2020. godine ali je generalni sekretar FSS poručio da to ne znači da se odustaje od izgradnje "Nacionalnog stadiona".

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.