FSS: Stadion na Novom Beogradu, želimo finale LŠ

Izvor: B92, 15.Dec.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Stadion na Novom Beogradu, želimo finale LŠ

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Kako je saopšteno, kao najbolje rešenje u ovom momentu ocenjuje se lokacija na Novom Beogradu i naselju Ivan Ribar.

Na "Danas konferens centru" generalni sekretar FSS Nebojša Ivković imao je izlaganje sa temom "Opcije za gradnju Nacionalnog stadiona u Srbiji" i tako upoznao prisutne sa trenutnom situacijom u vezi realizacije ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekta za budućnost srpskog fudbala.

Stadion bi trebalo da bude bez atletske staze, multifunkcionalan kapaciteta preko 50.000 sedišta i pored svih pogodnosti, FSS bi mogao da konkuriše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja – finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili UEFA Superkupa. Pored toga, stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u UEFA takmičenjima.

Stručne službe UEFA pružiće punu ekspertsku pomoć, a nakon opredeljivanja za određenu lokaciju predložiće idejna rešenja usklađena sa najboljom praksom prilikom izgradnje sličnih objekata u Evropi.

Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država obezbediti 150 miliona evra kroz tri godine za izgradnju stadiona u Beogradu koji bi bio najbolji u regionu i šire.

Učesnici konferecije bili su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić, Ben Vikeri iz kompanije Populous iz Londona, bivši član Izvršnog odbora FSS i nekada član Komiteta za gradnju novog Vemblija Dobrivoje Tanasijević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FSS: Nacionalni stadion na Novom Beogradu, želimo finala LŠ, LE...

Izvor: Kurir, 15.Dec.2015

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a kao najbolje rešenje u ovom momentu ocenjuje se na Novom Beogradu i naselju Ivan Ribar, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS)...Na "Danas konferens centru" generalni sekretar FSS Nebojša Ivković imao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.