Izvor: Sportski Žurnal, 18.Sep.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Turske: Platini nam obećao EP 2020.

Fudbalski savez Turske uveren je da je najozbiljniji kandidat za domaćina polufinalnih i finalne utakmice na Evropskom prvenstvu 2020. godine.
(FOTO: AP)
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Turske Emre Alkin rekao je da im je u januaru predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Mišel Platini „obećao” da će Istanbul biti domaćin polufinalnih i finalne utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine, ako taj grad ne dobije organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.
Međunarodni olimpijski komitet je početkom septembra izabrao Tokio za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine, pa turski Savez očekuje da Platini ispuni obećanje.
UEFA bi u četvrtak trebalo da saopšti ko se kandidovao za domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine, čije će se utakmice igrati u 13 zemalja.
Zamisao UEFA je da se utakmice grupne faze i četvrtinalni mečevi igraju u 12 gradova, a da 13. grad bude domaćin polufinala i finala.
Alkin je rekao da očekuje da će se „tri ili četiri” zemlje članice UEFA boriti za organizaciju završnih utakmica.
On je ocenio da su Španija i Mađarska mogući kandidati, a UEFA će sledećeg septembra doneti konačnu odluku. Za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine kandidovala se i Srbija.
Alkin je rekao da će Olimpijski stadion Ataturk u Istanbulu biti proširen, kako bi mogao da primi 80.000 ljudi.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.