FS NEMAČKE: Tek moramo da dobijemo odgovor da li je evropska Superliga legalna

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 16:49

FS NEMAČKE: Tek moramo da dobijemo odgovor da li je evropska Superliga legalna

Evropski sud pravde presudio da su nezakoniti propisi koji zabranjuju klubovima da osnuju i učestvuju u Superligi.

Fudbalski savez Nemačke (DFB) saopštio je danas da će po dobijanju pisane presude komentarisati odluku Evropskog suda pravde koji je presudio da su nezakoniti propisi po kojima se zabranjuje klubovima da osnuju i učestvuju u Superligi. Evropski sud pravde je presudio da su nezakoniti propisi Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << federacije (FIFA) koji zabranjuju klubovima da se priključe evropskoj Superligi. Evropski sud pravde presudio je da su pravila UEFA bila u suprotnosti sa evropskim pravom o konkurenciji jer nisu bila regulisana "nikakvim kriterijumima koji bi obezbedili njihovu transparentnost, objektivnost i nediskriminaciju".

 - Podržavamo evropski model takmičenja i odbacujemo sva takmičenja koja su organizovana van postojećih liga i saveza. Legalnost Superlige pitanje je na koje tek moramo da dobijemo odgovor. Kada budemo dobili konačnu presudu, slučaj ćemo detaljnije da komentarišemo - saopšteno je iz DFB.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali su zbog kritika javnosti to takmičenje napustili Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid, od ove godine i Juventus. Superligu podržavaju Real Madrid i Barselona. Izvršni direktor Fer gejma, koja je grupa engleskih klubova koja poziva na bolje upravljanje fudbalom Nil Kuper izjavio je da je današnja presuda Evropskog suda pravde poražavajuća vest za budućnost fudbala.

 - Evropska Superliga nije u širem interesu fudbala i potkopava temelje same piramide. Pozivamo sve klubove i političare da ovu presudu odmah osude - naveo je Kuper.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.