FK Rad kažnjen oduzimanjem bodova – Građevinari pred ispadanjem u 4. ligu

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 15:32

FK Rad kažnjen oduzimanjem bodova – "Građevinari" pred ispadanjem u 4. ligu

Fudbalski klub Rad kažnjen je oduzimanjem šest bodova zbog neizmirivanja finansijskih obaveza prema bivšem treneru Branku Mirjačiću.

Kaznu je izrekao Fudbalski savez Beograda, odnosno disciplinska komisija Srpske lige "Beograd".

Kazna je izrečena i direktoru "građevinara" Vladimiru Zupcu koji je lišen vršenja dužnosti u fudbalu narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest meseci, odnosno sa stupanjem kazen na snagu.

Mirjačić je vodio Rad od marta do septembra 2022. godine, u međuvremenu je tužio klub i dobio presudu na osnovu koje je FK Rad dužan da mu isplati 8.000 evra.

Međutim, kako klub to nije učinio, suledila je reakcija Fudbalskog saveza Beograda.

"Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, doneo je danas Odluku o kažnjavanju Fudbalski kluba Rad i to oduzimanjem 6 (šest) bodova od bodova koje je ostvario u takmičarskoj sezoni 2023/2024. zbog ponovljenog prekršaja neizvršavanja pravosnažne odluke Veća za rešavanje sporova FS Srbije", piše između ostalog u objavi koju u celini možete pogledati ovde.

Nekadašnji superligaš je prvi deo sezone u Srpskoj ligi "Beograd" završio na 13. poziciji od ukupno 16 timova sa svega 13 osvojenih bodova.

Nakon odluek o oduzimanju bodova pašće na začelje tabele..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAD OD SJAJA DO OČAJA: Klubu sa Banjice oduzeto šest bodova, zbog 8.000 evra drže fenjer u trećoj ligi!

Izvor: HotSport.rs, 15.Feb.2024

Mirjačić je dobio sudsku presudu kojom je FK Rad obavezan da mu isplati 8.000 evra Fudbalski klub Rad kažnjen je oduzimanjem šest bodova zbog neporavnavanja finansijskih obaveza prema bivšem treneru Branku Mirjačiću. Odluku je doneo Fudbalski savez Beograda, odnosno disciplinska komisija Srpske...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.