Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA suspendovala Valkea na 12 godina

Etički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) zabranio je danas bivšem generalnom sekretaru Žeromu Valkeu da se 12 godina bavi bilo kakvom aktivnošću vezanom za fudbal.

Kako je saopšteila FIFA, Valke je suspendovan zbog malverzacija prilikom prodaje ulaznica i televizijskih prava za utakmice na svetskim prvenstvima.

Valke je generalni sekretar FIFA bio od 2007. do septembra prošle godine, kada je otpušten.

FIFA je ranije na osam godina suspendovala bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera i UEFA Mišela Platinija zbog sumnjive isplate u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA suspendovala Valkea na 12 godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016

Etički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) zabranio je danas bivšem generalnom sekretaru Žeromu Valkeu da se 12 godina bavi bilo kakvom aktivnošću vezanom za fudbal...Kako je saopšteila FIFA, Valke je suspendovan zbog malverzacija prilikom prodaje ulaznica i televizijskih prava za utakmice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.