FIFA suspendovala Valka na 12 godina

Izvor: Beta, 12.Feb.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA suspendovala Valka na 12 godina

Bivši generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk suspendovan je danas na 12 godina.Etička komisija FIFA kaznila je Valkea zbog toga što je on proglašen krivim za nedolično ponašanje, vezano za korišćenje aviona te organizacije u privatne svrhe, ali i uništavanje dokaza i nelegalnu prodaju televizijskih prava za Svetsko prvenstvo.Valk je suspendovan devet meseci nakon što je otpušten. On je bio suspendovan prošlog septembra.Suspenzija Valku je za četiri godine duža od kazne prvom čoveku FIFA Sepu Blateru, kao i predsedniku Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelu Platiniju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA suspendovala Valkea na 12 godina

Izvor: B92, 12.Feb.2016

Bivši generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke suspendovan je na 12 godina. To nedolično ponašanje se odnosi na korišćenje aviona te organizacije u privatne svrhe, ali i uništavanje dokaza i nelegalnu prodaju televizijskih prava za Svetsko prvenstvo.

Nastavak na B92...

FIFA suspendovala Valkea na 12 godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2016

Etički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) zabranio je danas bivšem generalnom sekretaru Žeromu Valkeu da se 12 godina bavi bilo kakvom aktivnošću vezanom za fudbal...Kako je saopšteila FIFA, Valke je suspendovan zbog malverzacija prilikom prodaje ulaznica i televizijskih prava za utakmice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.