FIFA kaznila FSS zbog zastave sa teritorijom Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 20:14

FIFA kaznila FSS zbog zastave sa teritorijom Kosova i Metohije

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije sa 20.000 franaka zbog zastave koja je bila okačena u svlačionici Srbije pred meč sa Brazilom, a na kojoj se nalazila teritorija Kosova i Metohije sa porukom "Nema predaje".

FIFA je danas na svom zvaničnom sajtu objavila odluke disciplinske komisije koja je zasedala zbog prekršaja koji su vezani za fudbalske saveze Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije.

FSS je kažnjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog kršenja člana 11 Disciplinskog kodeksa FIFA i člana četiri Pravilnika Svetskog prvenstva u Kataru, kada je u svlačionici reprezentacije Srbije okačena zastava sa teritorijom Kosova i Metohije pred utakmicu sa Brazilom.

Hrvatski fudbalski savez je kažnjen sa 50.000 franaka zbog ponašanja navijača na utakmici sa Kanadom, dok je Saudisjka Arabija kažnjena sa 30.000 franaka zbog nedoličnog ponašanja svojih igrača na utakmicama sa Meksikom i Argentinom.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fifa kaznila FSS sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja sporne zastave u svlačionici

Izvor: Beta, 07.Dec.2022

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) sa 20.000 švajcarskih franaka, pošto je nakon meča prvog kola Svetskog prvenstva protiv Brazila u svlačionici okačena srpska zastava sa mapom Kosova i natpisom "Nema predaje".FSS će tako zbog incidenta koji se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.