FIFA: Atletiko Madrid i Real 2 prelazna roka ne smiju kupovati igrače

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Atletiko Madrid i Real 2 prelazna roka ne smiju kupovati igrače

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je španske klubove, Atletiko Madrid i Real Madrid zbog prekršaja koji se odnose na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina.

Kako javlja AA, Real i Atletiko Madrid kažnjeni su zabranom transfera igrača u naredna dva prelazna roka, odnosno u tom periodu neće moći registrovati ni jednog novog fudbalera na nacionalnom i međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nivou.

Osim toga, Atletiko Madrid i Real kažnjeni su sa po 900.000, odnosno 360.000 švicarskih franaka. Za oba kluba dat je rok u trajanju od 90 dana u kojem moraju regulisati sve detalje vezane za registraciju mladih igrača.

"Utvrđeno je da su prekršili nekoliko odredbi koje se odnose na međunarodni transfer i prva registracija mladih igrača, kao i ostale relevantne odredbe koje se odnose na registraciju i učestvovanje pojedinih igrača u takmičenjima“, istaknuto je u obrazloženju odluke Disciplinske komisije FIFA-e.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.