Posle Barse, Real i Atletiko popili suspenziju

Izvor: B92, 14.Jan.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Barse, Real i Atletiko 'popili' suspenziju

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je madridske klubove Real i Atletiko zabranom transfera u naredna dva prelazna roka.

Madridski velikani suspendovani su zbog kršenja pravila prilikom registrovanja maloletnih fudbalera.

Kako se navodi u saopštenju, zabrana se ne odnosi na aktuelni prelazni rok, što znači da Real i Atletiko mogu da dovode nove igrače do 31. januara.

Ujedno, Atletiko je kažnjen novčano sa 900.000, a Real sa 360.000 franaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dva kluba su proglašena krivim jer su prekršila nekoliko odredbi koje se odnose na međunarodni transfer i prvu registraciju maloletnih igrača, kao i drugim odredbama u vezi sa registracijom i učešćem pojedinih igrača u takmičenjima", navodi se u saopštenju.

Istragom su obuhvaćeni maloletnici koji su nastupali u takmičenjima za Atletiko od 2007. do 2014. godine i Real, između 2005. i 2014. godine.

Kazna koju si dobili Real i Atletiko identična je kazni koju je Barselona imala u prethodna dva prelazna roka.

FIFA je u saopštenju navela da naporno radi na zaštiti prava maloletnih igrača, muških i žeskih, amaterskih ili profesionalnih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FIFA: Atletiko Madrid i Real 2 prelazna roka ne smiju kupovati igrače

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2016

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je španske klubove, Atletiko Madrid i Real Madrid zbog prekršaja koji se odnose na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina...Kako javlja AA, Real i Atletiko Madrid kažnjeni su zabranom transfera igrača u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.