Izvor: RTS, 07.Jul.2020, 17:14

Evropski fudbal gubi četiri milijarde evra zbog korone

Evropski fudbalski klubovi očekuju da će tokom ove i naredne godine izgubiti ukupno četiri milijarde evra zbog pandemije koronavirusa, tvrdi Evropsko udruženje klubova.
ECA u svojoj studiji procenuje da će klubovi iz 55 evropskih zemalja ove sezone imati gubitak od 1.6 milijardi evra, a 2.4 milijarde evopskih novačanica će iznositi gubitak u sezoni 2020/2021, s tim da u studiji nisu uključene zarade od prelaznih rokova.

"Rezultati pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je finansijski uticaj koronavirusa na evropske klubove već u ovom trenutku svojevrsni seizmološki šok. Nažalost, taj šok će se nastaviti i sledeće sezone, pa će ovo biti prava egzistencijalna kriza fudbal", rekao je Čarli Maršal, izvršni direktor ECA, prenosi Hina.
Zbog pandemije je veoma pala vrednost samih igrača i klubova, a igranje utakmica pred praznim tribinama je dodatno ugrozilo zaradu klubova.
U 10 liga koje je obuhvatilo istraživanje ECA, uključujuči i pet najjačih najbogatih - englesku, francusku, nemačku, italijansku i špansku, klubovi se ove sezone suočavaju sa gubitkom od 400 miliona evra od neprodatih ulaznica, a taj će iznos biti tri puta veći naredne sezone, ukoliko se utakmice budu igrale bez gledalaca
Predviđa se i veliki pad plata samih igrača, a predstojeći prelazni rok pružiće pravu sliku koliko je fudbal pogođen pandemijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski fudbalski klubovi očekuju gubitak od četiri milijarde evra

Izvor: B92, 07.Jul.2020

Evropski fudbalski klubovi očekuju da će tokom naredne godine izgubiti ukupno četiri milijarde evra zbog pandemije koronavirusa...ECA procenjuje da se klubovi iz 55 zemalja suočavaju sa gubitkom od 1,6 milijardi evra ove sezone i 2,4 milijarde evra u sezoni 2020/2021. U analizu nije uključena moguća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.