Englezi: VAR, umri; Enrike: Ovo je fudbal, a ne košarka

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 11:10

Englezi: "VAR, umri"; Enrike: Ovo je fudbal, a ne košarka

Remi Pari Sen Žermena i Njukasla obeležio je utorak veče u Ligi šampiona.

"Svrake" su bile na korak od ogromne pobede na Parku prinčeva koja bi udaljila parižane od osmine finala.

Međutim, "sveci" su osvojili bod golom iz kontroverznog penala u nadoknadi vremena.

Sudija Šimon Marčinjak dosudio je penal posle intervencije VAR, pošto je procenjeno da je lopta u ruku udarila fudbalera Njukasla Tina Livramenta.

Menadžer Njukasla Edi Hau rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da odluka o penalu bila nepravedna i da je Marčinjak bio pod ogromnim pritiskom igrača PSŽ.

"Sudija je dobro sudio sve do tog trenutka. Bio je jak. Odluka je loša i frustrirajuća za nas jer je posle toga ostalo malo vremena. Nismo mogli ništa da uradimo", rekao je Hau, preneo je Skaj.

Upitan da li oseća nepravdu, Hau je odgovorio: "Da, osećam".

"To nije bila ispravna odlika. U tom trenutku morate mnogo stvari da uzmete u obzir, prvo brzinu. To je bio rikošet kada je lopta usporila, izgleda potpuno drugačije kada se gleda uživo. Lopta ga je prvo pogodila u grudi, a zatim ga je udarila u ruku. Njegova ruka nije bila u neprirodnom položaju, ruke su pored tela, ali se on kretao", rekao je Hau.

S druge strane, trener PSŽ Luis Enrike ne vidi ništa sporno kod jedanaesterca koji je u 98. minutu realizovao Kilijan Mbape.



"Sve normalno. Ovo je fudbal, a ne košarka"
, rekao je Enrike o odluci VAR sobe, u kojoj su sedeli Tomaš Kvjatkovski i Ivan Bebek, i glavnog sudije Marčinjaka

Ta odluka razbesnila je englesku javnost i legende tamošnjeg fudbala.

"Bilo je ovo poput scenarija iz horor filmova. Osetili smo njihovu snagu i izjednačili golom u sudijskoj nadoknadi", dodao je španski stručnjak na klupi Parižana.

U Grupi F Borusija Dortmund je prošla u osminu finala kao prva i ima 10 bodova. Pari Sen Žermen ima sedam, a Njukasl i Milan po pet bodova.

Za prolaz u osminu finala Njukasl mora da pobedi Milan na svom terenu 13. decembra, a da Pari Sen Žermen ne pobedi u Dortmundu u utakmicama poslednjeg kola grupne faze.

Hau je rekao da će ekipa o tom duelu razmišljati narednih dana.

"Kada je obavljen žreb to je bila 'grupa smrti' i nisu nam mnogi davali šanse da se plasiramo dalje. A sada sam pomalo frustriran jer plasman nije u našim rukama, kad se osvrnem na dve utakmice protiv Dortmunda, mislim da smo mogli bolje. Nije sada vreme za to, verovatno je vreme da budemo pozitivni i da kažemo da dobre stvari mogu da se dogode ako pobedimo Milan", naveo je menadžer Njukasla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Košarka,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.