Engleska i Belgija testiraju tehnologiju na gol liniji

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Maj.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska i Belgija testiraju tehnologiju na gol liniji

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će tehnologiju na gol-liniji testirati na prijateljskom meču između Engleske i Belgije, koji je na programu 2. juna na Vembliju.
To će biti poslednja provera sistema „Oko sokolovo” i danskog izuma „GolRef” pred odbor Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB), koji će 2. jula zasedati u Kijevu.
„Oko sokolovo” se već koristi u tenisu, ragbiju i košaraci, a „GolRef” funkcioniše na osnovu radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << signala koji registruju prelazak lopte preko gol linije.
FIFA je saopštila da sudije na tom meču neće moći da gledaju rezultate testova i da korišćenja tehnologije neće uticati na rezulatat.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.