EP: Rusija do boda protiv Engleske u sudijskoj nadoknadi

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Rusija do boda protiv Engleske u sudijskoj nadoknadi

Fudbalske reprezentacije Engleske i Rusije odigrale su nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Engleska je do vođstva u Marseju na početku šampionata došla pogotkom Erika Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, da bi izjednačenje Rusima doneo Vasili Berezutski u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Utakmici na stadionu Velodrom prethodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su veliki trodnevni sukobi navijača Engleske i Rusije, kao i pristalica lokalnih klubova.

U prvom poluvremenu utakmice, Engleska je imala potpunu inicijativu. Ekipa Roja Hodžsona stvorila je nekoliko dobrih prilika, a najbolje su propustili Dele Ali i Adam Lalana.

S druge strane, Rusi se uglavnom oslanjali na kontre, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Džoa Harta.

Englezi su do vođstva u 73. minutu. Georgi Šenikov faulirao je Alija na ivici kaznenog prostora, a Vejn Runi i Dajer su se spremali da izvedu prekid. Kapiten Engleske reprezentacije je preskočio loptu, da bi potom Dajer natrčao i snažno šutirao po sredini gola.

Sve do samog kraja delovalo je da će Engleska pobedom početi šampionat Evrope, ali je Berezutski u sudijskoj nadoknadi vremena Rusima doneo izjednačenje.

On je u 92. minutu bio najviši u skoku posle jednog centaršuta s leve strane, te je loptu glavom prosledio u mrežu Džoa Harta.

Engleska će u narednom kolu u četvrtak igrati protiv Velsa, dok Ruse očekuje duel sa Slovačkom.

Autor: Beta; Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EURO 2016: Englezi igrali i vodili protiv Rusa, ali je sudija zakasnio da svira kraj (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Jun.2016

U drugom meču “B” grupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Engleska i Rusija su igrale nerešeno 1:1 (0:0).. . Bila je ovo najlepša predstava na dosadašnjem delu prvenstva. Ne zbog igre Rusa, koliko zbog Engleza koji su bili daleko bolji rival, zaslužili pobedu, ali je lopta okrugla, a što...

Nastavak na HotSport.rs...

Dajer: "Razočarani smo remijem"

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2016, 00:10

Fudbaler Engleske Erik Dajer rekao je večeras da je za njegovu ekipu remi protiv Rusije na otvaranju Evropskog prvenstva razočaravajući rezultat..."Razočarani smo jer smo dobro odigrali celu utakmicu. Remi je razočaravajući rezultat", rekao je Dajer za britanske medije...Fudbalske reprezentacije...

Nastavak na Sportske.net...

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Rusije zbog nereda u Marseju

Izvor: Beta, 12.Jun.2016

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Rusije zbog divljanja ruskih navijača pre i posle utakmice Rusije i Engleske na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.Engleska fudbalska asocijacija, čiji su navijači napustili stadion Velodrom u Marseju pošto ih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.