Džaka otkrio šta namerava da uradi

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 19:19

Džaka otkrio šta namerava da uradi

Kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske Granit Džaka izjavio je da ta reprezentacija neće imitirati gest nemačkih fudbalera.

"Panceri" su prekrili usta pre meča sa Japanom u znak protesta zbog zabrane nošenja inkluzivne kapitenske trake "Jedna ljubav".

On je novinarima uoči meča sa Kamerunom, u okviru grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru, kazao da je to bila odluka Nemačke, a da oni kao Švajcarska ne moraju to da urade.

"Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poštujemo pravila i da se fokusiramo na fudbal, to je sve što nameravam da uradim", naveo je Džaka i istakao da su oni tu da "igraju fudbal, a ne da nekoga edukuju".

Zvaničnik Fudbalskog saveza Švajcarske dodao je da je Džaka želeo da nosi traku "Jedna ljubav", ali da će umesto toga nositi traku koju je obezbedila FIFA sa antirasističkom porukom.

Švajcarska je jedna od sedam zemalja koje su prvobitno nameravale da nose kapitensku traku duginih boja, koja predstavlja simbol borbe protiv homofobije, dok se Kataru, zemlji domaćinu prvenstva, zamera da je diskriminatoran prema LGBTIQ osobama.

FIFA je u ponedeljak izdala upozorenje i saopštila da će igrači koji nose traku sa natpisom "Jedna ljubav" odmah dobiti žuti karton.

Reprezentacija Švajcarske u četvrtak u 11 časova igra protiv Kameruna u okviru grupe H, u kojoj se nalaze i Srbija i Brazil, koji se sastaju istog dana u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radosavljević: Fudbaleri Srbije igraju sa osmehom na licu

Izvor: VOA, 24.Nov.2022, 02:23

“Srbija može da se plasira među osam najboljih reprezentacija sveta”, ocenio je u razgovoru za Glas Amerike Predrag Radosavljević Preki, srpsko-američka fudbalska legenda, dugododišnji reprezentativac Sjedinjenih Država i član Kuće slavnih profesionalnih fudbalera. Radosavljević, koji je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.