Dinamo Zagreb se oglasio zbog haosa u Atini

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 09:33

Dinamo Zagreb se oglasio zbog haosa u Atini

Fudbalski klub Dinamo Zagreb oglasio se saopštenjem nakon incidenata koji su napravili navijači "modrih" u Atini.

Uprkos zabrani dolaska gostujućih navijača, “Bed Blu Bojsi” su privatnim automobile stigli u Grčku i režirali haos u naselju Nova Filadelfija.

Jedan navijač AEK-a izgubio je život, osmoro je povređeno, a stotinak huligana je uhapšeno.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica

Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju", saopštili su iz Dinama.

Utakmica je na programu od 20.45, ali nije isključeno da bude odložena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.