Debelići kojima kilogrami nisu odmogli u fudbalskom majstorstvu (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Debelići'' kojima kilogrami nisu odmogli u fudbalskom majstorstvu (video)

U svetu fudbala bilo je i biće raznih majstora, a fudbalski svet pamti i one koji su uprkos većoj kilaži i dalje uspevali da ostanu najomiljeniji među navijačima.

Brazilac Ronaldo svakako je najveći majstor na ovoj listi, Zuba bi i danas bio verovatno opasniji od većine napadača, a tu je i njegov sunarodnik Adrijano, potom Pol Gaskojn, nekadašnji napadač Verdera, ali i Crvene zvezde Ailton, a ipak, na prvom mestu ispred svih zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svog izgleda jeste simpatičniAdebajo Akinfenva, jedan od najpoznatijih igrača u nižim ligama Engleske.

Naravno, ovde je očigledna razlika u klasi, ali ipak, ovo je jedina kategorija u kojoj se ovi igrači mogu naći na zajedničkoj listi.

Od višestrukog prvaka sveta i osvajača ''Zlatne lopte'', do onih koji su bankrotirali, Gaza koji se bori sa samim sobom zbog alkohola i depresije, ali i nezaustavljivog Akinfenve koji i dalje sa neverovatnom strašću ''ore'' terene u nižim engleskim ligama.

1. Adebajo Akinfenva (33 godine, Vimbldon)

Zanimljivo ovaj momak nikada nije igrao ni za jedan klub iznad engleske Lige 1, odnosno trećeg ranga takmičenja u engleskom fudbalu. Uprkos tome, u toj zemlji je naširoko poznat kao da je ''premijerligaški kadar''.

Pored toga što je promenio preko 10 klubova u nižim ligama, u Engleskoj se najviše pamti po tome što je postigao pogodak Liverpulu u FA kupu u januaru ove godine, u porazu svog Vimbldona (1:2). On je veliki navijač Liverpula, a nakom pomenute utakmice dobio je i dres od Stivena Džerarda.

Nastupao je za nekoliko niželigaških klubova – Beri Taun, Boston junajted, Lejton Orijent, Donkaster, Torki junajted, Svonsi, Milvol, Nortempton taun, a u karijeri je odigrao 500 utakmica i postigao 165 golova. Ni težina od 105 kilograma nije ga sprečavala da postane legenda u nižim engleskim ligama.



2. Adrijano Leite Ribeiro (33 godine, penzionisan)

Nema tog fudboholičara na svetu koji ne žali za sudbinom brazilskog Imperatora. Kada je kao 20-godišnjak u dresu Parme zaludeo Apenine, govorilo se kako je svet konačno dobio Ronaldovog naslednika. Nažalost, pogrešne odluke, neprofesionalan način života, dovele su ga do potpunog bankrota.

Adrijano je poslednjih pet godina očajnički pokušavao da se vrati na pravi put, sa nekoliko kilograma viška batrgao se u Korintijansu, Flamengu i Atletiko Paranenseu u kom se i povukao 2014. godine.

U dresu Intera osvojio je četiri titule u Seriji A, a poslednji blistavi trenutak u karijeri dogodio se 2009. godine kada je zajedno sa našim Dejanom Rambom Petkovićem osvojio titulu u Brazilu.

Adrijano je te sezone bio prvi strelac lige sa 19 golova nakon čega je usledio povratak u Evropu, u dres Rome, ali je odigrao svega osam utakmica.



3. Luis Nazarario de Lima Ronaldo (39 godina, penzionisan)

Zuba ili kako mnogi vole da ga oslove sa ''pravi Ronaldo'' možda je i jedini fudbaler na svetu koga neizmerno poštuju i navijači Barselone i Real Madrida u Španiji, i Intera i Milana u Italiji. I pored velike kilaže, naročito u poslednjim godinama svoje karijere, Ronaldo je i dalje demonstrirao veliko majstorstvo sa loptom.

U karijeri mu nedostaje samo trofej Lige šampiona, ali je zato sa Brazilom dva puta bio na krovu sveta.



4. Žeroen Veroeven (35 godina, Volendam)

Ovaj simpatični holandski golman (35) visok je 1,95m i ima 105 kilograma. U karijeri je branio za RKC Valvijk, Volendam, a 2009. godine je stigao i do Ajaksa, ali se nije proslavio, pa se preselio u Utreht. Ove godine se vratio u svoj Volendam u kom uglavnom ''greje klupu''.

Navijači za njega imaju poseban pozdrav, kad god treba da izvede bekovsku loptu, orilo se ''oooooooo-picaaaa'', što možete videti na snimku.



5. Ailton Gonkalves da Silva (43 godine, penzionisan)

Brazilac je imao solidnu karijeru tokom koje je promenio preko 15 klubova. Vrhunac je doživeo u dresu Verdera sa kojim je osvojio titulu i Kup Nemačke 2004. godine. On je u jednoj sezoni nosio i dres Crvene zvezde, sa kojom je 2007. takođe osvojio nacionalni šampionat. U crveno-belom dresu odigrao je 13 mečeva i postigao četiri gola. I tada, a naročito u narednim godinama, imao je vidnih problema sa kilažom, ali je i pored toga uspeo da pronađe angažman u sedam klubova u kojima se kratko zadržavao. 

6. Pol Gaskojn (48 godina, penzionisan)

Popularni Gaza nadmašio je sve na ovoj listi. Pored toga što je pri kraju karijere igrao vidno podgojen, on je mnogo veće probleme imao sa alkoholom i drogama zbog kojih je više puta poslednjih godina bio u životnoj opasnosti.

Nastupao je za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlzboro, Everton, Barnli, a povukao se 2004. godine u Boston junajtedu. Ipak, navijači u Engleskoj da i dalje obožavaju i pamte kao legendu, iako poslednjih godina na naslovnice izlazi isključivo zbog novih problema sa alkoholom, depresijom...


Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.