Dalić: Bog nam dao šansu za osvetu Francuzima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalić: Bog nam dao šansu za osvetu Francuzima

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle pobede nad Engleskom (2:1) i plasmana u finale Svetskog prvenstva da je njegov tim nadigrao rivala u svim segmentima igre i zasluženo pobedio.

''Dobili smo jer ih nismo potcenili već analizirali. Bili smo bolji u svim segmentima igre i zasluženo prošli u finale. U svakom trenutku znali smo šta treba da radimo. Pritiskali smo njihovu zadnju liniju, igrali visoki presing i zatvorili Hendersona i Sterlinga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rekao sam igračima da moramo da budemo pametni, da igramo pas i da ne gubimo glavu. Pokazali smo karakter posle rano primljenog gola, posle toga bili bolji tim i imali posed'', rekao je Dalić novinarima.

Hrvatska će u finalu Mundijala igrati protiv Francuske koja je bila bolja od Belgije (1:0). Za rivala u finalu Dalić ima samo reči hvale.

''Francuska je jako kvalitetna ekipa, ima vrhunske igrače. Opet nas čeka težak posao. Obe ekipe imaju kvalitet, a na nama je da se spremimo i odigramo vrhunsko finale. Bog nam je dao šansu za osvetu za poraz 1998'', zaključio je Dalić.

Modrić: Ne želimo da stanemo

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je da ekipa ne želi da stane posle plasmana u finale Mundijala.

Hrvatska je sinoć u polufinalu savladala Englesku 2:1 i u nedelju će se boriti za titulu protiv Francuske.

"Odigrali smo fenomenalno nakon primljenog gola. Nadigrali smo ih, iako su nešto govorili da smo mi umorni i da su oni fizički spremniji. Šteta da smo opet morali igrati produžetke, ali hvala Bogu da nije otišlo do penala. Pokazali smo karakter. Tri puta smo se vraćali iz rezultatskog minusa i verovali smo i ovaj put da ćemo se vratiti. Ne želimo stati na ovome, jer smo ovde došli po nešto više", izjavio je Modrić, a prenose hrvatski mediji.

Desni bek Šime Vrsaljko ocenio je da su Englezi potcenili hrvatski tim.

"Kad potceniš nekoga, to ti se najčešće vrati, a to se dogodilo i danas. Nismo se obazirali na to što Englezi pišu i najavljuju. Uvek kažem: Izađi na teren, pa onda pričaj. Mi smo u finalu, a oni mogu na sunčanje ako žele", rekao je Vrsaljko.

Kejn: Boli, ali moramo da dignemo glavu

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn izjavio je da boli poraz u polufinalu Mundijala od Hrvatske, posebno posle vođstva od 1:0, ali da ekipa mora napred.

Engleska je sinoć u Moskvi poražena 2:1 posle produžetaka, a u subotu će se u Sank Petrburgu boriti za treće mesto protiv Belgije.

"Bilo je teško, razočarani smo, posebno jer smo dali sve od sebe. Odlučila je jedna lopta, ali verujem da smo mogli bolje. Ovo boli, baš boli, ali moramo da dignemo glavu gore, jer smo dogurali dalje nego što su svi očekivali", rekao je Kejn, a prenose engleski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.