12. jul  2018. 09.31  →  14.00 | Izvor: Tanjug

Dalić: Bog nam dao šansu za osvetu Francuzima

MOSKVA -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle pobede nad Engleskom (2:1) i plasmana u finale Svetskog prvenstva da je njegov tim nadigrao rivala u svim segmentima igre i zasluženo pobedio.

''Dobili smo jer ih nismo potcenili već analizirali. Bili smo bolji u svim segmentima igre i zasluženo prošli u finale. U svakom trenutku znali smo šta treba da radimo. Pritiskali smo njihovu zadnju liniju, igrali visoki presing i zatvorili Hendersona i Sterlinga. Rekao sam igračima da moramo da budemo pametni, da igramo pas i da ne gubimo glavu. Pokazali smo karakter posle rano primljenog gola, posle toga bili bolji tim i imali posed'', rekao je Dalić novinarima.

hrvatska, zlatko, dalic

Hrvatska će u finalu Mundijala igrati protiv Francuske koja je bila bolja od Belgije (1:0). Za rivala u finalu Dalić ima samo reči hvale.

''Francuska je jako kvalitetna ekipa, ima vrhunske igrače. Opet nas čeka težak posao. Obe ekipe imaju kvalitet, a na nama je da se spremimo i odigramo vrhunsko finale. Bog nam je dao šansu za osvetu za poraz 1998'', zaključio je Dalić.

Modrić: Ne želimo da stanemo

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je da ekipa ne želi da stane posle plasmana u finale Mundijala.

Hrvatska je sinoć u polufinalu savladala Englesku 2:1 i u nedelju će se boriti za titulu protiv Francuske.

"Odigrali smo fenomenalno nakon primljenog gola. Nadigrali smo ih, iako su nešto govorili da smo mi umorni i da su oni fizički spremniji. Šteta da smo opet morali igrati produžetke, ali hvala Bogu da nije otišlo do penala. Pokazali smo karakter. Tri puta smo se vraćali iz rezultatskog minusa i verovali smo i ovaj put da ćemo se vratiti. Ne želimo stati na ovome, jer smo ovde došli po nešto više", izjavio je Modrić, a prenose hrvatski mediji.

hrvatska, engleska, mundijal, polufinale

Desni bek Šime Vrsaljko ocenio je da su Englezi potcenili hrvatski tim.

"Kad potceniš nekoga, to ti se najčešće vrati, a to se dogodilo i danas. Nismo se obazirali na to što Englezi pišu i najavljuju. Uvek kažem: Izađi na teren, pa onda pričaj. Mi smo u finalu, a oni mogu na sunčanje ako žele", rekao je Vrsaljko.

Englezi: "Udarac u Balkan" i besmisao meča za treće mesto

Engleski mediji "oplakuju" poraz u polufinalu Mundijala od Hrvatske, ali su uprkos svemu uspeli da pronađu reči utehe, čak i malo prepoznatljivog humora.

List "Metro" je na naslovnoj strani objavio naslov: " Kick in the Balkans " parafrazirajući poznatu izreku " Kick in the balls " (udarac u testise) kao metaforu odakle dolazi selekcija Hrvatske, dok je "Tajm" otišao korak dalje konstatacijom da Engleska nije iskoristila incijativu i vođstvo iz prvog poluvremena, pa joj sada preostaje besmislena utakmica za treće mesto protiv Belgije.

" Independent " ističe da je "Engleska udarila na Hrvatsku svim snagama, odigrala najbolje poluvreme na turniru, ali da je na kraju izgubila od bolje ekipe", dok je komentator BBC -ja, čuveni engleski golgeter Alan Širer istakao da je nacionalni tim prevazišao očekivanja i čestitao Hrvatskoj, koja je, kako je naveo, zasluženo u finalu.

Sautgejt: Boli poraz od Hrvatske,ali ko se nadao polufinalu?

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je da je razočaran posle poraza od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

sautgejt, mundijal, engleska

"Boli nas ovaj poraz, ali da li smo očekivali da ćemo biti ovde? Mislim da niko od nas nije. Ali, kada dođete u ovakvu situaciju i igrate dobro kao što smo mi igrali, želite da iskoristite ovakve prilike. Biće prilike da izvučemo pozitivne stvari, sada je prerano, pošto moramo da prebolimo poraz", rekao je Sautgejt posle utakmice u Moskvi.

Engleska nije uspela ni posle 52 godine da se plasira u finale Mundijala, iako je imala prednost od 1:0 na kraju prvog poluvremena.

"Ovo je bila sjajna prilika i niko ne može da garantuje da će se ponovo ukazati. Ali, mi želimo da budemo ekipa koja ulazi u četvrtfinala i polufinala, tome težimo i pokazali smo da je to moguće. Dokazali smo sebi i našoj zemlji da je to moguće i sada imamo veća očekivanja", zaključio je on.

Kejn: Boli, ali moramo da dignemo glavu

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn izjavio je da boli poraz u polufinalu Mundijala od Hrvatske, posebno posle vođstva od 1:0, ali da ekipa mora napred.

Engleska je sinoć u Moskvi poražena 2:1 posle produžetaka, a u subotu će se u Sank Petrburgu boriti za treće mesto protiv Belgije.

"Bilo je teško, razočarani smo, posebno jer smo dali sve od sebe. Odlučila je jedna lopta, ali verujem da smo mogli bolje. Ovo boli, baš boli, ali moramo da dignemo glavu gore, jer smo dogurali dalje nego što su svi očekivali", rekao je Kejn, a prenose engleski mediji.

Tagovi
Broj komentara: 1

novi sad NS  12. 07. 2018. | 12:03
Dalicu bas nisi pametan osvete nema tu samo bili pobedjuje