Dačić: Organizatori su odgovorni

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Okt.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Organizatori su odgovorni

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će derbi fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan biti održan, ako je to stav Fudbalskog saveza Srbije, ali da će se o tome još razgovarati.
Postavlja se stalno dilema da li policija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << bezbednosne službe treba da daju procene bezbednosti nekih skupova, a to je pitanje organizatora, koji takođe imaju neke odgovornosti – rekao je Dačić.
On je dodao da će policija informisati Fudbalski savez Srbije (FSS) i klubove o eventualnim bezbednosnim rizicima, ako bude razloga za to.
Dačić je rekao da fudbalski klubovi treba da prestanu sa prepucavanjima od kojih svi imaju štetu, jer zbog toga kasnije nastaju veliki problemi.
Sportski klubovi i savezi treba da imaju svoje odgovornosti. Mi hoćemo zajedno da radimo, ali ne može se reći da je pitanje organizacije derbija pitanje policije i bezbednosnih službi – kazao je Dačić.
Dačić nije želeo da kaže da li je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić dostavo policiji sve podatke o kojima je govorio u vezi sa incidentom u Đenovi, jer je to, kako je naveo, stav policije i tužilaštva.
Istraga je u toku i pokazaće šta se u stvari iza toga krije – rekao je Dačić i dodao da očekuje da sud u Italiji izrekne presude od kojih zavisi da li će navijači koji su učestvovali u neredima ostati u zatvoru ili će biti proterani iz Italije.
 Nekadašnji funkcioner Fudbalskog kluba Partizan Rasim Ljajić rekao je da problem incidenata u kojima učestvuju navijači mora biti dugoročno rešen, a da za derbi Partizana i Zvezde prethodno mora biti postignut dogovor između klubova, navijača i nadležnih državnih službi.
Crta mora da se podvuče i da se suštinski ovaj problem počne rešavati, s jedne strane striktnom i odlučnom primenom zakona, a s druge radom sa klubovima i radom klubova i države sa vođama navijača – kazao je ministar rada i socijalne politike.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Ivica Dačić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.