DULJAJ NAJAVIO: Stižu pojačanja u veznom redu, a evo ko će biti novi kapiten

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 12:27

DULJAJ NAJAVIO: Stižu pojačanja u veznom redu, a evo ko će biti novi kapiten

Na početku priprema mladi u fokusu.

Fudbalski klub Partizan započinje pripreme pred početak naredne sezone i tim povodom obavljena je prozivka igrača. Trener Igor Duljaj još uvek nema sve fudbalere na raspolaganju pošto će se neki priključiti tokom narednih dana. Strateg crno-belih se dotakao nekoliko tema vezanih pre svega za sastav.

- Svi znamo da smo bili na četvrtoj poziciji, to je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan od najgorih rezultata u istoriji Partizana u kojima sam nažalost i ja učestvovao. Ono što sam ja tražio od kluba je da tražimo profil igrača koji nemaju preko 30 godina, već da to budu igrači koji mogu da donesu novu energiju klubu i da klub od njih profitira ukoliko se pokažu kvalitetnima

- Ja se bavim svojim delom posla, a to je tim. U Sloveniju idemo sa igračima koji će tu biti na početku prvenstva. Imamo dosta mladih igrača koji će konkurisati za prvi tim, što ne znači da će odmah uleteti u vatru jer mora da se stvori jedan pozitivan ambijent. Svako ko može odmah biti konkurentan staviću ga da igra jer smo i mi tako odrasli ovde. Čeka ih izuzetno naporan rad, pokušaćemo da ih oslobodimo pritiska i da rastu uz malo iskusnije igrače koji će biti pored njih - rekao je Duljaj, potom istakao da ništa neće obećavati i da će se tim fokusirati na mlade igrače.

- Imamo tri takmičenja, pokušaćemo da budemo konkurentni. Ne želim ništa da obećavam unapred, jedino mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, stručni štab i ljudi u klubu. Morao sam malo da ih nateram da radimo još jače i brže da ne bismo kasnili sa pojačanjima. Partizan mora biti jači, agresivniji, brži i za to su nam potrebni i adekvatni igrači.

- Meni je cilj da afirmišemo mlade igrače, ali teško je to uraditi odjednom. Imamo primer Voždovca, sedam mladih igrača koji dve godine igraju zajedno. Partizan to ne može da trpi, međutim na mladima je fokus, to nije samo priča. Moramo se vratiti našim korenima - istakao je Duljaj.

Klub je u nekim prethodnim prelaznim rokovima kasno dovodio igrače, to će se sada promeniti prema rečima trenera Partizana, koji je potom pozvao navijače na tribine.

- Imao sam sastanak sa Vazurom. Ne čekamo kraj prelaznog roka kako bismo dovodili igrače već ćemo to uraditi do odlaska u Sloveniju kako ne bismo otišli na pripreme sa jednim timom i vratimo se sa drugim. Lakše je za rad.

Od igrača zavisi kakva će biti ekipa. Ono što dovodi publiku na stadion to je ekipa koja konstantno napada. Ko god je trener navijači to traže, da vide ekipu koja dominira. Pozivam navijače da dođu, neka pevaju šta god, samo da ih vidim. Samo dođite - kazao je Duljaj.

Dotakao se i teme gde su pojačanja najpotrebnija i koliko će ih stići u Humsku.

- Ja sam insistirao na profilu igrača koji su nam potrebni, posebno u veznom redu. Potrebno nam je četiri ili pet igrača. Mnogi će reći da ovo nije fontana želja, ali pojačanja su neophodna. Antić će se sutra priključiti ekipi. Nisu svi još na okupu, mnogo lakše će biti kada dođu. Kapiten će biti domaći igrač - zaključio je Igor Duljaj.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, navijačica Mančester junajteda
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.