Čukarički u Jerevanu, na 35 stepeni i hiljadu metara nadmorske visine: Za sve postoji prvi put

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički u Jerevanu, na 35 stepeni i hiljadu metara nadmorske visine: "Za sve postoji prvi put"

Trener "brđana" ističe da će njegova ekipa igrati kao da je 0:0. Čukarički igra za sebe i svoj klub, a ako time doprinese srpskom fudbalu - još bolje.

Čukarički revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra u neobičnim uslovima: dva dana ranije, na skoro 1.000 metara nadmorske visine i na tropskim temperaturama. I

pak, 3:0 protiv Banantsa iz prvog meča mu daju pravo za optimizam, iako trener Aleksandar Veselinović kaže da će ekipa igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kao da je 0:0.

"Doputovali smo u Jerevan, grad fudbala. Skoro sve jermenske ekipe imaju u svojim redovima srpske igrače, što je dokaz da poštuju naš fudbal, naš sport i naš narod. Rekao sam da imam iskustva sa jermenskim igračima i jermenskim narodom, koji je po prirodi gostoljubiv.

Očekujemo sutra kvalitetnu utakmicu, apsolutno smo zaboravili ono što se dešavalo u prvoj. Rekao sam i u najavi prve da će se ovaj dvomeč završavati ovde. Drago mi je da vidim i da igrači tako razmišljaju. Sutra počinjemo sa rezultatom 0:0, sa težnjom da pobedimo, nametnemo svoj stil igre i anuliramo kvalitete protivnika.

U analizi smo u profesionalnom prilazu primetili da smo imali nekih situacija koje su mogle biti vrlo neprijatne pri nas. Pripremili smo se da preduhitrimo te probleme i da dobijemo ovu utakmicu
", rekao je Veselinović novinarima u Jerevanu.

Čukarički je u ponedeljak ujutro otputovao sa beogradskih 16 stepeni i došao na 35. Njegova mlada ekipa apsolutno nema iskustva sa igranjem u takvim uslovima, ali nekada mora i da ga stekne.

"Kako nama, tako i njima. Znamo da se nalazimo na blizu 1.000 metara nadmorske visine i da nas je dočekala tropska klima. Nekada mora da bude prvi put, znamo da imamo mladu ekipu, koja nije imala iskustva igranja u međunarodnim mečevima. Nekad mora da bude prvi put i ja se uzdam u moje igrače.

Očekujemo da će protivnik biti motivisan i da će probati da nametne svoj stil igre. Verujte mi, oni imaju svoje kvalitete. Mi moramo da budemo koncentrisani na svaki sledeći trenutak. To sam rekao igračima i to praktikujem u svojoj karijeri. Ne treba da razmišljamo o rezultatu, samo maksimalna pažnja, usmerenost i koncentracija. Ako takav bude pristup, napravili smo veliki deo posla sutra
", rekao je Veselinović.

Neizbežno je bilo pitanje i o čuvenom koeficijentu UEFA za srpske klubove.

"Rekao sam da ćemo pre svega igrati za sebe i svoj klub. Ako na taj način uspemo da doprinesemo na bilo koji način srpskom fudbalu, biće nam drago. Taj koeficijent može da varira. U fudbalu su najvažnije dve reči 'ovde' i 'sada'. Mi kao narod volimo fudbal, ali apsolutno nismo fudbalska velesila", čvrsto je Veselinović na nogama.

Utakmica Banants - Čukarički igra se u utorak od 17 sati, odnosno od 19 po lokalnom vremenu. Meč je pomeren za utorak jer se ovde igra Evropsko prvenstvo U-19.

Pogledajte malo i fotografija oko sportskog centra Banants:

View this post on Instagram

Lep i zanimljiv sportski centar Banantsa, sa nekim zabranama koje su kod nas neprihvatljive. :)

A post shared by Pavle Knežević (@pavlekn) on Jul 15, 2019 at 7:38am PDT
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselinović protiv tradicionalne srpske euforije: Nismo fudbalska velesila

Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2019

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Jermenije) Tropskih 36 stepeni Celzijusa. Jasno je da će se ekipa Čukaričkog dobro preznojiti na revanšu sa Banantsom. I mada posle uverljivih 3:0 na Banovom brdu niko ne očekuje da će se to desiti zbog rezultata, šef stručnog štaba beogradske ekipe Aleksandar...

Nastavak na MozzartSport.com...

VESELINOVIĆ: Počinjemo kao da je nerešeno, ali želimo pobedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019

Meč Banantsa i Čukaričkog igra se sutra od 17 časova...Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović, pred revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv jermenskog Banantsa koji se igra sutra od 17 sati, rekao je da će njegov tim igrati kao da je prvi meč završen 0:0, ali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.