Čelnici fudbalskog severa i juga Kipra sastali se posle četiri godine pauze

Izvor: Blic, 25.Nov.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici "fudbalskog severa i juga" Kipra sastali se posle četiri godine pauze

Fudbalski čelnici podeljenih severa i juga Kipra održali su prve zvanične sastanke posle više od četiri godine, preneli su lokalni mediji.

Rukovodstvo nepriznatog saveza kiparskih Turaka (CTFA) objavilo je da je sa delegacijom nacionalnog saveza Kipra (CFA), koji je priznat od strane FIFA, ove nedelje u Limasolu "razmenilo mišljenja i ideje".

CTFA, predstavljajući otcepljene Turke na severu mediteranskog ostrva, potvrdio je da će se dve strane ponovo sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u decembru.

Zanimljivo je da razgovorima u Limasolu nije prisustvovao najviši kiparski zvaničnik u svetskom fudbalu, Marios Lefkaritis, koji je član Izvršnog komiteta FIFA i UEFA.

Kipar je podeljen 1974. godine invazijom turskih snaga na severni deo ostrva, pet dana posle neuspelog puča koji su izvršili kiparski Grci nacionalističke orijentacije u nameri da ujedine ostrvo sa Grčkom u kojoj je tada na vlasti bila vojska.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.