Čačić: Desetorica terorista uništili sve što smo radili

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačić: "Desetorica terorista uništili sve što smo radili"

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske osudio je divljanje njihovih navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu i dodao da je prekid u završnici susreta poremetio njegovu ekipu.

Današnja utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva između Hrvatske i Češke, koja je završena 2:2, bila je prekinuta na oko pet minuta u završnici susreta zbog bakljade i ubacivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

"Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristi. Ono što mene boli jeste što država neće da se izbori s tim. To je teroristički čin njih desetorice, nema ih više. Nadam se da će biti identifikovani i da će završiti gde im je mesto. Oni nisu zaslužili da budu na tribinama, uništili su sve što smo uradili", rekao je Čačić posle utakmice.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata.

"Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vođstvu. Malo nas je poremetila povreda Luke Modrića i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres", rekao je Čačić.

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača.

"Sudija je razmišljao da prekine utakmicu. Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bi pametno rekao" rekao je Rakitić i dodao:

"I šta sada? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda nas oterati ući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će UEFA to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP", dodao je on.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOLINDA PORUČILA: Navijači koji su divljali na EP neprijatelji su Hrvatske

Izvor: Kurir, 17.Jun.2016

..."Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv orjunašima) poručujem: odgovaraćete i za ovo i za svastiku Sram vas bilo", napisala je predsednica na Fejsbuku..Utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva izmedju Hrvatske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.