CAS usvojio žalbu Mančester sitija

Izvor: Beta, 13.Jul.2020, 12:38

CAS usvojio žalbu Mančester sitija

Fudbalski klub Mančester siti moći će da igra u evropskim takmičenjima, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) danas usvojio žalbu tog kluba na dvogodišnju suspenziju koju mu je izrekla Evropska fudbalska unija.Uefa je u februaru je suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer pleja izmedju 2012. i 2016. godine, ali i jer Siti nije saradjivao sa istražiteljima. Takodje, klub je tada kažnjen i sa 30 miliona evra.Siti je zbog toga žalio, a CAS je je danas usvojio žalbu tog premijerligaša navodeći da je odluka Uefa bila "neosnovana i zastarela".Dvogodišnja zabrana igranja je ukinuta, što znači da će Siti moći da se takmiči u evropskim takmičenjima, a novčana kazna je smanjena na 10 miliona evra.Mančester siti je saopštio da je zadovoljan odlukama koje su donete."Želimo da zahvalimo članovima panela na marljivom radu i procesu koji su sproveli", naveo je Siti u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CAS usvojio žalbu Mančester sitija

Izvor: OkRadio.rs, 13.Jul.2020

Fudbalski klub Mančester siti moći će da igra u evropskim takmičenjima, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) danas usvojio žalbu tog kluba na dvogodišnju suspenziju koju mu je izrekla Evropska fudbalska unija. UEFA je u februaru je suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.